RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Zarqawi truer sine egne

Sist oppdatert:
Den irakiske hæren er en like stor fiende som amerikanerne, annonserer al-Qaida-fraksjonen i landet.

Det som trolig er iraks al-Qaida-leder Abu Musab al-Zarqawi sier på et lydbånd, som ble funnet på internett onsdag, at irakiske sikkerhetsstyrker er en like stor fiende som amerikanerne, skriver nyhetsbyrået AP.

- Noen hevder motstanden består av to deler – en ærefull motstandbevegelse som kjemper mot de ikke-troende okkupantene, og en uhederlig motstandsbevegelse som kjemper mot irakere, sa den jordansk-fødte terrorlederen.

- Vi annonserer at den irakiske hæren er en hær av frafalne og leiesoldater som har alliert seg med korsfarere, og kommet for å ødelegge islam og kjempe mot muslimer. Vi vil kjempe mot dem, truer Abu Musab al-Zarqawi.

Lanserer Omar-korpset
Al-Zarqawi annonserte samtidig at gruppen hans vil etablere en ny enhet so skal bekjempe sjiamuslimenes militærenhet Badr-brigaden. Den nye kampgruppen vil bli kalt Omar Corps (korps, militær enhet, red. anm.).

Det opplyses ikke nøyaktig når Omar-korpset vil bli etablert eller satt i aksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere