*Nettavisen* Nyheter.

Zimbabwe-hoteller raidet av politi

Fire journalister arrestert.

04.04.08 02:57

Fire utenlandske journalister ble torsdag arrestert på et hotell i hovedstaden Harare i Zimbabwe for å ha oppholdt seg i landet uten tillatelse, sier et vitne til CNN.

Tidligere torsdag bekreftet en talsmann for politiet at to journalister var pågrepet.

- Jeg kan bekrefte at vi har arrestert to journalister på York Logde for å ha oppholdt seg i landet uten tillatelse, sier polititalsperson Wayne Bvudzijena, og legger til at politiet vil offentliggjøre journalistenes navn fredag.

Ifølge avisen New York Times er det en av deres reportere som er arrestert. Barry Bearak er en Pulitzer-vinnende reporter som jobber for New York Times fra Johannesburg i Sør-Afrika, og han skal ha blitt anholdt for brudd på journalistloven i Zimbabwe.

Politiet skal i tillegg ha ransaket flere rom på et hotell benyttet av opposisjonspartiet Movement for Democratic Change.

Partiets generalsekretær Tendai Biti frykter nå at dette er begynnelsen på en større aksjon for å slå ned på den politiske opposisjonen i landet, melder Sky News.

- Mugabe gir seg ikke
Onsdag offentliggjorde valgkommisjonen i Zimbabwe at regjeringspartiet ZANU-PF og president Robert Mugabe har tapt parlamentsvalget.

Nå vurdere Mugabe om han skal kreve en ny runde i presidentvalget.

Zimbabwes regjerende parti forventer at sittende president Robert Mugabe vil vinne presidentvalgets andre runde.

Dermed trekkes Mugabe i begge retninger av sine nærmeste støttespillere, som på den andre siden mener han bør trekke seg etter at hans parti Zanu-PF tapte parlamentsvalget.

- President Mugabe vil kjempe til siste slutt. Han gir ikke opp, han skal ikke noe sted og han har ikke tapt valget, sier landets viseinformasjonsminister ifølge BBC.

- Vi vant
For å unngå en ny valgrunde i presidentvalget, må en av kandidatene ha minst 50 prosent av stemmene.

Selv hevder opposisjonspartiet MDC at de har vunnet begge valgene.

De endelige resultatene fra presidentvalget er imidlertid ikke offentliggjort ennå.

Les også:USA frykter Mugabe-manipulering

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.