RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utenriksmeny mandag 24. februar

Sist oppdatert:

Kiev: Røyken har lagt seg på Uavhengighetsplassen i Kiev, president Viktor Janukovitsj er på flukt og en ny og midlertidig president skal danne regjering innen tirsdag. Men jubelen har uteblitt i Ukraina. Av Gustav Sjöholm. (Sendt) FOTO

Washington: Vestlige land med USA i spissen frykter at Ukraina skal rakne og mener at det er i alles interesse, også Russland, at så ikke skjer. (Sendt) FOTO

Kampala: Ugandas mangeårige president Yoweri Museveni undertegner i dag en kontroversiell lov som innebærer at homofile risikerer livsvarig fengsel. Lovforslaget har høstet skarp kritikk fra vestlige land, blant dem Norge som har gitt milliarder i bistand til Uganda de siste 30 årene. (Sendt, blir utvidet) FOTO

Roma: Italias nyutnevnte statsminister Matteo Renzi er ventet å be om et tillitsvotum fra nasjonalforsamlingen, med avstemning i overhuset mandag og underhuset tirsdag.

Brussel: EU og Brasil holder toppmøte i Brussel. Brasils president Dilma Rousseff møter EU-presidentene Herman Van Rompuy og Jose Manuel Barroso.

Aten: Forhandlingene mellom Hellas og kreditortroikaen IMF, Den europeiske sentralbanken og EU-kommisjonen tas opp igjen. De må bli enige om betingelsene for ytterligere økonomisk støtte til landet.

Seoul: Sør-Korea og USA innleder en felles militærøvelse. Varer til 18. april.

Tel Aviv: Angela Merkel besøker Israel.

Dekkes ikke:

Johannesburg: Stortingspresident Olemic Thomessen på besøk til Sør-Afrika. Som et ledd i grunnlovsjubileet og ambassadens feiring av “200+20 – Celebrating Norway and South Africa» vil stortingspresident Olemic Thomessen foreta et offisielt besøk til Sør-Afrika i perioden 24.-27. februar. Vurderes.

Reportasjeleder 7-20: 22 03 45 01

Innenriks vaktsjef (hele døgnet): 22 03 45 45

Epost: vaktsjef@ntb.no

Skype: vaktsjef@ntb.no

Utenriks vaktsjef (hele døgnet): 22 03 45 50

Epost: uvakt@ntb.no

Skype: uvakt@ntb.no

Reportasjeleder fotodesk: 22 00 32 92

Vaktsjef fotodesk: 22 00 32 64

Epost: NTBfotodesk@ntb.no

NTB video: 22 00 32 81

Epost: videoredaksjonen@ntb.no

Grafikk:

red@nyhetsgrafikk.no

Tlf 22034644 Mobil 41019969

http://www.nyhetsgrafikk.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere