*Nettavisen* Nyheter.

Utenriksminister Støre gratulerer Egypts nye president

Oslo (NTB): Valgkommisjonen i Egypt erklærte søndag at Mohamed Morsy fra Det muslimske brorskap blir landets neste president. Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) gratulerer ham med valgresultatet.

- Valget av ny president gir håp om stabilisering og samarbeid på tvers av politiske skillelinjer. Norge ønsker velkommen signaler fra Det muslimske brorskap om at Morsy ønsker samarbeid med et bredt spekter av politiske krefter, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Vi tar på alvor de politiske forsikringene hans politiske bevegelse, Det muslimske brorskap, har kommet med om demokrati og representativt styre, sier Støre til NTB.

Den norske utenriksministeren sier mye fortsatt gjenstår i reformprosessen i landet.

- Det er uklarheter rundt grunnloven, og det gjenstår spørsmål om hvilken posisjon den valgte presidenten vil få. Men at det nå er avklart et resultat understreker betydningen av at reformprosessen fortsetter, og at militærrådet følger opp de løftene de tidligere har kommet med om å ta en mer tilbaketrukket rolle, sier Støre.

Han understreker at en grunnlov med demokratisk forankring og legitimitet må ligge til grunn for den videre politiske prosessen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.