RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utenriksministeren håver inn millioner

Sist oppdatert:
Dette er utenriksminister Jonas Gahr Støres private pengebinge.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre er medeier i to investeringsselskaper. Begge selskapene dro inn gode penger på investeringer i fjor.

NA24 - din næringslivsavis


Millionbutikk
Støres kapitalforvaltningsselskapet Femstø hadde i fjor et ordinært resultat før skatt på drøye millionen. Pengene stammer fra finansinntekter på investeringer. Totalt sitter Støre med en portefølje på syv millioner kroner gjennom selskapet. Det har også knappe fem millioner kroner i banken, og en gjeld på 938.000 kroner.

Egenkapitalen i selskapet stiger til 13,7 millioner kroner i hans private pengebinge etter at årets overskudd føres ditt. Det er ingen ansatte i selskapet.

Styrer butikken
Utenriksministeren har delt opp i to aksjeklasser i selskapet, hvor han selv kontrollerer A-aksjene som er stemmeberettiget. Støre har selv 8.021 aksjer, og hans tre barn har fått 832 aksjer hver.

Far selv har innvilget seg selv et rammelån på tre millioner kroner. Ved utgangen av fjoråret hadde han trukket en million av det.

- Det beregnes rente i henhold til 3 måneders Nibor-rente + en prosent, heter det i regnskapet.

Mer butikk
Utenriksministerens andre familieselskap, Trestø, ble etablert i 1974, og her eier ministeren 25,40 prosent.

5,6 millioner kroner ble det ordinære resultatet før skatt i fjor, og egenkapitalen stiger til 33 millioner kroner. Gjelden er på 4,4 millioner kroner.

Mye av verdiene i selskapet er eierpost på 61,25 prosent i eiendommen Grenseveien 97 ANS, hvor bokført verdi er knappe 25 millioner kroner, ifølge regnskapet.

Ministeren har ikke vært tilgjengelig for å kommentere tallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere