Gå til sidens hovedinnhold

Utenriksministeren krever biskoper løslatt i Syria

Oslo (NTB): Norske myndigheter har tatt kontakt med lederen for den syriske opprørshæren Free Syrian Army og krevd at to bortførte kristne biskoper settes fri.

- Jeg er bekymret over meldingene om at de to fremste kirkelederne i Aleppo i Syria, biskopene Ibrahim og Yazagi, er kidnappet. Vi har tatt kontakt med lederen av Free Syrian Army og bedt om at de gjør det de kan for å finne de ansvarlige og få løslatt de to, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap).

Erkebiskopene Yohanna Ibrahim og Paul Yazigi, som leder henholdsvis den syrisk-ortodokse og den gresk-ortodokse kirken i Aleppo, nord i Syria, skal tirsdag ha blitt bortført av væpnede menn. Biskopenes sjåfør skal ha blitt drept med et skudd i hodet.

Både syriske myndigheter og kirkeledere har opplyst at gjerningsmennene var tsjetsjenere som presenterte seg om hellige krigere. Syriske opprørere avviste at de har noe å gjøre med bortføringen.

Norske myndigheter har tatt kontakt med lederen av Free Syrian Army, general Salim Idris, og bedt om de gjør det de kan for å finne de ansvarlige og få løslatt de to, heter det i pressemeldingen fra Utenriksdepartementet.

- De kristne er i en utsatt situasjon, og samhold mellom religiøse grupper er avgjørende for Syrias framtid. Jeg oppfordrer de ansvarlige for denne handlingen til å løslate biskopene umiddelbart, og jeg ber alle involverte parter i krigen om å ta klart avstand fra handlinger rettet mot religiøse ledere, sier utenriksminister Eide. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler