Gå til sidens hovedinnhold

Uteplassene gir Frogner 600.000 ekstra

Utesteder og butikker sørger for at Frogner har økt inntektene sine med 600.000 kroner etter at bydelen satte opp leien på utearealer med 30 prosent.

FROGNER: – Det er disse pengene vi får inn her som går til barn og ungdom, sa bydelsutvalgsleder Bjarne Ødegaard (H) da bydelspolitikerne gjennomgikk den økte inntektskilden på tirsdag.

Del på Facebook

Det var ved behandlingen av 2011-budsjettet i fjor at Frogner-politikerne vedtok å sette opp leien på utearealene i bydelen med 30 prosent.

Det har ført til solide økninger for næringslivsaktører med utearealer. Flere i restaurantbransjen har fått årlige økte utgifter på flere titalls tusen kroner, og bydelen har mottatt mange klager. Totalt betaler næringslivet nå rundt to millioner kroner for bruk av utearealer.

– Riktig nivå

Men prisnivået er riktig, er konklusjonen blant politikerne i bydelsutvalget.

– Konklusjonen vår er at vi nå er oppe på et greit nivå. Dette er ikke for billig, men er der vi skal være. Selv om det har vært noen protester, konkluderte Hans Magnus Borge (H) på vegne av helse-, unge-, sosial- og kulturkomiteen.

Det var ingen av politikerkollegene som protesterte på utsagnet. Tvert imot.

– Vi hadde et forslag tidligere om å legge ned ungdomsklubber og har samtidig lett med lys og lykte for å finne inntjening. Dette er området vi fant og resultatet må kalles en suksess, sa Ulf Hordvik (H), mens Tjeran Vinjé (H) fra samme parti pekte på at andre områder i byen tar langt over det som anses som markedsleie på Frogner. Blant annet ligger Grünerløkka over Karl Johan, påpekte han.

Mange protester

– Disse pengene kan brukes til en ekstra sykehjemsplass, på ungdomsklubb og andre ting, sa Vinjé.

Det er totalt 14 næringsdrivende som har klaget på prisøkningen. I tillegg har Majorstuen og Bogstadveien Næringsforening protestert.

Det meste av inntektsøkningen har bydelen ikke overraskende hentet inn fra uteserveringer som skjenker alkohol. Disse står for 497.527 kroner av de økte inntektene. Varehandelen bidrar med 81 639 kroner og uteserveringsstedene som ikke serverer alkohol betaler 21.500 kroner mer.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner