RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DIAMORE: Over hele Oslo står reklameplakater som denne for Frieles nye kapselkaffe. Kapslene opplyses å være kompatible med Nespressos maskiner.
DIAMORE: Over hele Oslo står reklameplakater som denne for Frieles nye kapselkaffe. Kapslene opplyses å være kompatible med Nespressos maskiner. Foto: Mediehuset Nettavisen

Utfordrer Nespresso med ny kaffe

Sist oppdatert:
Nespresso er ikke glad for Frieles nye Nespresso-kompatible kaffekapsler diAmore.

(SIDE2): I det store februarslippet kom Kaffehuset Friele på markedet med en ny type kapselkaffe. DiAmore-kaffen lover «nytelse i hver kopp» og selges på Bunnpris og REMA1000 i første omgang. I mars blir den også å finne på ICA.

Friele skal bruke 10 millioner kroner i massiv markedsføring og eksponering i butikkene, melder Handelsbladet FK.

Kompatible med Nespresso-maskiner
Det spesielle med kapslene er at de er kompatible med Nespresso-maskiner, en opplysning Friele også har på sine reklameplakater.

Med andre ord styrker Friele sin posisjon i det stadig økende og lukrative kapselkaffemarkedet og det med en stordistribusjon som dagligvarehandelen er. I lanseringsinformasjonen til kjedene heter det at den nye serien er «et fullgodt og mer tilgjengelig alternativ til Nespresso», skriver Handelsbladet FK.

Dette er Nespresso Norge lite begeistret for. De mener at Friele tråkker inn på deres enemerker med sine nye kaffekapsler. Nespresso vil nå undersøke om Frieles kapsler går mot Nespressos patent og opphavsrett.

Juridisk mat
-Vi er klar over at det har kommet noen aktører som har lansert kompatible kapsler til vårt system. Som pionerer innen porsjonsbasert kaffe, har vi holdt på i 25 år. Konkurranse er ikke noe nytt for oss og det finnes i dag nærmere 50 forskjellige kapselsystemer på verdensbasis som konkurrerer i et tøft marked. Vi tar gjerne imot god og rettferdig konkurranse, sier Nespressos Norden-sjef, Kristen A. Hovland.

Men det mener Nespresso altså at Frieles diAmore ikke er.

- Vi er opptatt av å beskytte våre rettigheter og har sendt saken til vår juridiske avdeling i Sveits for gjennomgang. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere dette ytterligere nå, sier Hovland til Side2.

Han sier imidlertid at de ikke frykter at kapslene selges i dagligvarehandelen. Nespresso-kapsler må du selv handle i deres egne butikker, bestille via nett eller deres kundesenter .

- Vi har mange løsninger for å gjøre det enkelt for våre kunder. Foruten våre butikker, vår web side og vår kundeservice telefon kan man bestille via iPad, mobil app, email og SMS. I tillegg kan man velge å få tilsendt bestilt kaffe dit man ønsker til passende tid, enten hjem eller til jobben, sier Hovland.

Kaffehuset Friele ønsker ikke på nåværende tidspunkt å kommentere denne saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere