RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utfordrer Opticom med nanorør-minne

Sist oppdatert:
Selskapet Nantero har framstilt en prototyp på nanorørminne. Såkalt NRAM lover å danke ut DRAM, SRAM og flashminne innen få år - og kanskje også Opticom
Den amerikanske forskningsbedriften Nantero ble opprettet i 2001 av to unge menn med hver sin ferske Ph.D.-grad fra Harvard, Thomas Rueckes og Brent Segal. De slo seg sammen for å framstille dataminne av en ny type, kjent som NRAM for "nanotube-based nonvolatile RAM".

Prinsippet for denne type minne er svært enkelt. Du tar en skive vanlig silisium, og får noen milliarder nanorør av karbon til å henge fra den i en bestemt retning. Det gjøres ved å spre nanorør i et tynt lag over silisiumet, og så bruke vanlig halvlederetsing til å fjerne dem som ikke har den nødvendige retningen. Under nanorørene plasserer du enda en silisiumskive, slik at avstanden opp til den første skiven blir rundt 100 nanometer.

Les mer om den konkurrerende teknologien til Opticoms polymer-minne hos iMarkedets søsterpublikasjon digi.no: Utfordrer Opticom med nanorør-minne .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere