*Nettavisen* Nyheter.

Utfordrer Stoltenberg til nytt klimaforlik

Oslo (NTB): Høyre, KrF og Venstre utfordrer statsminister Jens Stoltenberg (Ap) til forhandlinger om et nytt klimaforlik. De tre partiene synes ikke virkemidlene i den nylig framlagte klimameldingen er effektive nok.

Partilederne Erna Solberg, Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande går utenom regjeringspartiene på Stortinget og henvender seg direkte til statsministeren. De viser i et brev til uttalelser han kom med i NRK 25. april.

- Vi ser gode muligheter til forbedringer. I bunnen ligger forliket fra 2008. Klimameldingen skulle være selve oppskriften på hvordan målene skal nås, men virkemidlene treffer ikke 100 prosent. Vi opplever det slik at Stoltenberg ikke avviser muligheten til forbedringer, sier Hareide til NTB.

Helt konkret spør de tre partilederne om hvorvidt statsministeren kan tolkes dit hen at regjeringspartiene på Stortinget har fullmakt til å innlede forhandlinger om en ny, bred enighet etter modell av 2008-forliket.

- Vi vil være konstruktive i slike forhandlinger. Gode løsninger kan bli bedre, dersom det er politisk vilje, sier KrF-lederen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.