RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utfordrer til scoringsauksjon

Sist oppdatert:
Rett etter serieavslutningen mot Fløya, skal Vålerengas fotballdamer ut og gå med bøsse i Enga-land. Nå utfordrer de deg til å bidra gjennom en egen scoringsauksjon.

Søndag 23. oktober kl. 13.00 spiller Vålerengas damelag årets siste seriekamp i 1. divisjon. Damene er allerede klare for Toppserien, men seriemesterskapet kan bli avgjort denne dagen. Umiddelbart etter kampslutt drar jentene til Vålerenga kirke for å gå med bøsse til inntekt for TV-aksjonen i Vålerenga/Kampen-området. Og i forkant utfordrer VIF-damene hverandre, privatpersoner og bedrifter til å love bort et beløp pr. mål de scorer mot Fløya.

- Samfunnsengasjement er en del av Vålerenga. Det spillerne nå gjør lever opp til dette på en svært god måte. Fotball er viktig, men de som trenger det mest er viktigere. Dette er rett og slett knallbra av spillerne, sier sportssjef for VIF Toppfotball damer, Runar Kvernen.

«Scoringsauksjonen» foregår slik:

Byr du 50 kroner pr. mål, og Vålerenga vinner 4-1, gir du 200 kroner. Byr du 1000 kroner pr. mål, har du forpliktet deg til å gi 4000 kroner. Blir det ingen scoringer, bidrar man med sitt minstebeløp. Vi vil fortløpende oppdatere nettsiden med hvor mange som har meldt seg på i denne auksjonen.

Vålerenga Toppfotball Damer bestemte seg for å bidra under årets TV-aksjon etter et møte med VIF-profil Anders Krystad, som nå jobber i Norges Fotballforbund med et bistandsprosjekt i Vietnam. I år går nemlig pengene fra TV-aksjonen til Norsk Folkehjelp og deres arbeid med å rydde miner og klasevåpen i en rekke land. En del av pengene skal gå til å fjerne miner fra fotballbaner i Vietnam.

Under Vietnamkrigen ble det sluppet 1,8 millioner bomber over et område som er mindre enn Oslo kommune. Her bor det 45 000 innbyggere. Det gir 40 klasebomber pr. innbygger. Nesten en tredjedel detonerte aldri, det betyr at de fortsetter å ta liv. Med midler fra TV-aksjonen kan klasebomber på rundt 100 områder ryddes vekk. Disse kan da brukes som fotballbaner.

Lyst til å bidra?

Send en e-post til hannemelling@gmail.com, så får vi en oversikt over hvor mange som er med, og hvilket beløp vi ender opp på. Også deler av billettinntektene fra kampen går til årets TV-aksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere