*Nettavisen* Nyheter.

Utforkjøringer på glatte veier over hele landet

Vinstra 20181219. Snøvær og stedvis glatt, men trafikken går greit på E6 forbi Vinstra i Gudbrandsdalen onsdag ettermiddag.

GLATT FØRE: Snøvær og stedvis glatt, men trafikken går greit på E6 forbi Vinstra i Gudbrandsdalen onsdag ettermiddag. Foto: Paul Kleiven (NTB scanpix)

Glatte veier og vanskelige kjøreforhold står bak en rekke utforkjøringer over hele landet onsdag. Politiet ber folk være varsomme.

13.11.19 09:21

Vegtrafikksentralen opplyser at entreprenører salter og strør veier. Hittil har ingen blitt alvorlig skadd.

– Det meldes om svært glatte veier flere steder i distriktet, med følgende mange trafikkuhell. Vi oppfordrer alle til å ta det rolig slik at alle kan ferdes trygt ute, skriver Sørvest politidistrikt på Twitter.

Agder politidistrikt advarer også mot svært vanskelige kjøreforhold: «Vi får flere meldinger om glatte veier, særlig i indre deler av Agder. VTS er informert og har biler ute for å strø/salte. Vi oppfordrer bilister til å kjøre etter forholdene», skriver Agder-politiet på Twitter.

Vestlandet

En mor og et barn ble tatt hånd om av ambulanse da bilen deres kjørte av veien ved Hjelmeland i Rogaland.

I Sandnes i samme fylke kjørte en bil opp på et skilt og ned i en grøft på glatt føre. Føreren er sendt til legevakta. Politiet melder om store materielle skader på stedet.

I Gaular kommune i Sogn og Fjordane skled en traktor av veien og ned i en grøft. Føreren, en mann i 30-årene, ble noe forslått, men er ikke alvorlig skadd.

Glatt også på Østlandet

Ved Hallingdal i Buskerud veltet en lastebil etter at den kjørte ut av veien. Føreren ble sendt til legevakten for sjekk.

Ved Kvelde i Vestfold skled et vogntog av veibanen i lav hastighet. I Eidsberg, Hallingdal og Borgeskogen på Østlandet kjørte henholdsvis en lastebil og to biler ut av veien. Lastebilføreren er sendt til legevakten for sjekk.

Ved Stange i Hedmark havnet et vogntog i en ulykke som gjorde at sørgående felt på E6 ble stengt.

– Meldt om flere glatte veier i Innlandet på morgenkvisten. Vi oppfordrer bilister om å ta hensyn til kjøreforholdene, skriver Innlandet politidistrikt på Twitter.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag