*Nettavisen* Nyheter.

Utklasset Halmstad i JET-åpninga

HAMAR (vif-fotball.no): Vålerengas juniorlag utklasset svenske Halmstad i JET-åpninga på Hamar. Scoringer av Mohammed Fellah (2), Anders Lie, Jean Alassane Mendy og Kent Brekke Jensen sikret en komfortabel 5-0-seier i eliteturneringa. Se målene fra kampen på VIF TV

- Det var veldig deilig å få en sånn start. Vi viste ikke så mye om hva vi gikk til når vi møtte Halmstad. De kom til semifinalen i fjor og gjør det bra i Sverige. I dag føler jeg at vi var gode og gjorde dem dårlige, sier Vålerenga-trener Raymond Mikkelsen til vif-fotball.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Treg start
Vålerenga åpnet imidlertid tregt og var ikke gode i innledningen.

- Da vi så at banen har samme kunstgressdekke som på Valle, tenkte vi med en gang at underlaget ville være perfekt for oss. Da vi kom ut på banen merket vi imidlertid at det lugget voldsomt og var ganske vanskelig å spille på. Hjemme på Valle vanner vi kunstgresset slik at ballen går kjapt, derfor sleit vi faktisk litt med å tilvenne oss det tørre plastgresset.

- Det gikk veldig tregt i starten, men det løsnet etter hvert og 1-0-scoringen var forløsende for oss. Derfra og ut vartet vi opp med champagne-fotball og viste oss fra vår beste side.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fellah-dobbel
Mohammed Fellah sørget for 1-0-ledelse fra straffemerket etter at Adnan Haidar hadde blitt felt knappe 25 minutter ut i førsteomgang. Samme duo var på ferde snau ti minutter senere da Haidar raidet opp på høyrekanten og fant Fellah foran mål som lobbet ballen elegant for svenskenes keeper.

I pausa forlot Fellah og kaptein Fredrik Carlsen banen for å hvile seg til senere oppgaver.

- Vi fikk hvilt spillere ganske tidlig og fikk se gode innhopp som viser at vi har en jevn og god tropp med oss til Hamar, forteller Mikkelsen.

Mendy-scoring i debuten
Andre omgang var bare fire minutter gammel da Adnan Haidar nok en gang var på ferde på høyreside. Innlegget havnet denne gang hos junior-toppscorer Anders Lie som dunket ballen i nettet ved nærmeste stolpe.

Halvtimen før slutt entret hospitant Jean Alassane Mendy banen til sin første kamp med VIF-logoen på brystet. 18-åringen brukte ikke lang tid på å presentere seg og økte Engas ledelse til 4-0 da han rev seg fri fra sin oppasser og klinket ballen opp i krysset fra atten meter.

- Han viste at det bor er Drogba i ham, kommenterer Mikkelsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nouri banens beste
Fem minutter senere avsluttet Kent Brekke Jensen scoringsballet da han skrudde et frispark i hjørnet fra tyve meter.

- Vi vant en lagseier i dag, men jeg vil likevel fremheve Amin Nouri. Han var banens beste spiller og var knallgod på høyrebacken. Det er moro å se at han er tilbake igjen.

- Alt i alt en veldig solid åpning av oss, men vi kan ikke tillate oss å slippe oss ned. Allerede i morgen er det en ny kamp. Rosenborg blir ganske sikkert en hardere nøtt å knekke enn Halmstad og vi må bruke tida mellom kampene godt.

Vålerenga – Halmstad 5-0 (2-0)
Hamar

Mål: 1-0 Mohammed Fellah (str. 24), 2-0 Mohammed Fellah (33), 3-0 Anders Lie (44), 4-0 Jean Alassane Mendy (59), 5-0 Kent Brekke Jensen (64)

Gult kort Vålerenga: Kristian Brix

Vålerengas lag: Christian Bjerke - Amin Nouri, Stian Eriksen, Andreas Aanesrud, Kent Brekke Jensen - Adnan Haidar (Prince Mambouana fra 59), Fredrik Carlsen (Nikolai Djupesland fra 40), Harmeet Singh (Jean Alassane Mendy fra 51), Kristian Brix - Mohammed Fellah (Christer Jensen fra 40) - Anders Lie

Hovedtrener Andreas Holter om kampen ser du på VIF TV ved å klikke her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.