Utlandet om operaen

- Største kulturbygg i Norge på 700 år, skriver utenlandsk media om det nye operahuset

14.04.08 07:30

(SIDE2:) 120 pressefolk var i aktivitet for å skrive om den storslagne åpningen av operaen i Bjørvika lørdag kveld. Litt over 1300 celebre gjester var invitert, med presidentene Olafur Ragnar Grimsson fra Island og Tarja Halonen fra Finland med følge, forbundskansler Angela Merkel og kongelige fra hele Norden tilstede.

WENCHE FOSS-INTERVJU: - Aldri trodd jeg skulle få oppleve dette

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Al Jazeera
Tilstede var også Al Jazeera med et team, dansk presse, de store internasjonale nyhetsbyråene og fotografer fra andre land.

Det amerikanske nyhetbyrået Associated Press fokuserer på at det har tatt Norge 120 år å skaffe seg et operahus og at den politiske diskusjonen før operaen ble bygget trenerte et nytt operahus.

AP kaller operaen i Bjørvika for «fantastisk vakker». Reportasjen er trykket flere steder, blant annet i Canadas versjon av «de fire store» – Sun Media Groups aviser.

STOLTENBERG ROSTE OPERADIVAENE: - Dette er strålende damer

SE VIDEO AV KONGEN OG FESTEN

HTML EMBED

- Kan gå på taket
BBC har merket seg at man faktisk kan gå på taket av operaen og at det er det største kulturhuset bygget i Norge på 700 år.

- Fra utsiden er det skrånende steintaket laget av 36.000 deler, og som virker som det reiser seg rett opp fra fjorden, det flotteste, mener BBC som refererer store deler av kong Haralds tale.

DETTE MENTE GJESTENE: Her er kjendisenes operadom

- Fløtt deg, Sydney
The Independent har tittelen «Tra la! Oslo’s opera goes upscale at last» og refererer Bjørn Simensens replikk,«Fløtt deg Sydney».

- Vi hever glasset, skriver den britiske avisen.

EuroNews melder av en rekke VIP-gjester var tilstede under åpningen og følger reportasjen med video fra utsiden og innsiden av operabygget, samt deler av forestillingen.

KJOLENE: Celina i kveldens vakreste kjole

KONGELIS SUS: Victoria strålte for Operaen

En rekke av de utelandske mediefolkene som var i operaen lørdag kveld, var der også for å rapporterte om akustikken og arkitekturen for spesialmagasiner rundt slikt.

MEN ZAHID ALI SLAPP IKKE INN

Zahid Ali nektet i Operaen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.