*Nettavisen* Nyheter.

Utlånsvolumet faller

Norgeskreditt lånte ut 1,4 milliarder kroner mindre i fjorårets sterke eiendomsmarked

- Renteinntektene er uforandret på tross av fall i utlånsvolumet. Det skyldes et stigende rentenivå gjennom året fra 3,25 prosent til 4,5 prosent, sier arbeidende styreformann Jan Fredrik Thronsen i Norgeskreditt til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

Resultatet gikk ned med 8,8 prosent fra 161,3 millioner kroner i 2005 til 147,1 millioner kroner i fjor.

Stabile renteinntekter
Inntektene fra renter og lignende holder seg stabilt og ble det samme som i 2005 på 957 millioner kroner.

Netto rente- og kredittprovisjonsinntektene gikk fra 263 millioner kroner i 2005 til 267 millioner kroner i fjor.

Norgeskreditt har en ambisjon om å være den ledende aktør for finansiering av næringseiendom i Norge og eies av morselskapet Nordea Bank Norge.

- Norgeskreditt er en integrert del av forretningsområdet næringseiendom. Totalt hadde dette foretningsområdet vekst i både utlånsvolum og resultat i 2006, sier den arbeidende styreformannen og legger til at totalt inngikk det nye avtaler med et samlet lånevolum på litt over 10 milliarder kroner som nesten er en dobling fra i forfjor.

- Det er strukturen og størrelsen på de enkelte lånene som avgjør hvorvidt de blir bokført i Norgeskreditt eller banken. Basert på våre viktigste måltall for 2006 har vi grunnlag for å hevde at vi er ledende innenfor denne sektor i Norge, sier han til NA24.

Konsernbidrag
Det ble avgitt et konsernbidrag på 136 millioner kroner som er knappe 25 millioner kroner mindre enn året før.

Den totale gjelden har en nedgang på 8,6 prosent. Den gikk fra 17.540 millioner kroner i 2005 til 16.034 millioner kroner i fjor.

- Gjelden finansierer sammen med vår egenkapital utlånene bokført i Norgeskreditt. Når utlånene synker også gjelden, sier han.

Egenkapitalen holder seg på samme nivå som i 2005 på 2,5 milliarder kroner.

Banken tilbyr tjenester innen bank, kapitalforvaltning, og forsikring og Nordea har 10 millioner kunder. Morselskapet Nordea er notert på Stockholm, Helsinki- og Københavnsbørsen.

Langsiktig
Norgeskreditt har spesialisert seg på langsiktig finansiering av næringseiendom.

Morselskapet til Norgeskreditt er Nordea Bank Norge og en del av Nordea konsernet som er ledende i Norden og Østersjøområdet.

Administrerende direktør Svein Dugstad i selskapet som ble stiftet helt tilbake til 1927 som Norges Hypotekforening for Næringslivet. Det tilbyr lån med fast og flytende rente med 30 års løpetid.

Aksjekapitalen er på 1,5 milliarder kroner som er fordelt på 15,33 millioner aksjer.

- Vi forventer vi høy utlånsaktivitet også i år, sier Thronsen til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.