RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utlending pågrepet for bombeangrepet i Bangkok


STORE SKADER: En person er pågrepet etter bombeangrepet i Thailand i forrige uke.
STORE SKADER: En person er pågrepet etter bombeangrepet i Thailand i forrige uke. Foto: Mark Baker (Ap)
Sist oppdatert:
Thailandsk politi har pågrepet en utenlandsk mann som skal ha en tilknytning til bombeangrepet i Bangkok for snart to uker siden. 20 mennesker mistet livet i angrepet.

MISTENKT: Den antatte gjerningsmannen etter bombeangrepet i Bangkok i forrige uke er pågrepet. Foto: Thailandsk politi

Mannen ble pågrepet under en aksjon lørdag morgen i en leilighet i distriktet Nong Chok, øst i hovedstaden Bangkok.

Politiet har funnet materiale til å lage en bombe som de mener kan knytte ham til angrepet 17. august.

Mulig tyrkisk

En ansatt i militæret opplyste til nyhetsbyrået AFP at han tror mannen som er pågrepet er tyrkisk, men dette blir ikke bekreftet av politiet.

– Vi tror den mistenkte var involvert i bombingen ved helligdommen i Erawan, sa politiets talsperson Prawut Thavornsiri i en fjernsynssending lørdag kveld.

Samme mann skal ifølge politiet ha vært involvert i enda en eksplosjon ved ei bru dagen etter.

TV-biler som er publisert, viser en mann med tynt skjegg og hendene på ryggen. Bildene viser også en samling tyrkiske pass samlet med en strikk og bilde av en passide som viser en tyrkisk statsborger på 28 år.

Tidligere lørdag gikk thailandsk politi ut og sa at de hadde pågrepet en tyrkisk mann som var hovedmannen bak eksplosjonen.

Denne informasjonen ble etter hvert endret, og han skal kun ha en tilknytning til angrepet.

– Han er en utlending, men det er ikke trolig at han er en internasjonal terrorist. Det er personlig hevn som er motivet. Han ble sint på vegne av sine venner og familiemedlemmer, sa politisjef Somyot Poompanmoung ved det thailandske politiets hovedkontor under en direktesendt pressekonferanse.

Storjakt

Thailandske myndigheter satte etter bombeangrepet i gang en omfattende jakt på en ung mann som ble sett i nærheten av helligdommen Erawan like før bomben eksploderte på stedet.

Et videoopptak viser mannen, som har gul T-skjorte på seg, gå inn i tempelet med en ryggsekk for så å sette seg ned og sette fra seg sekken.

20 personer, blant dem flere turister, ble drept i angrepet, og over 120 mennesker ble såret. Erawan-helligdommen er et populært sted blant turister, og de fleste av ofrene var fra Kina, Hongkong, Storbritannia, Indonesia, Malaysia og Singapore.

Ingen har påtatt seg ansvaret for angrepet, som er det verste bombeangrepet i Thailands historie.

PÅGREPET: Dette er mannen politiet mener gjennomførte angrepet, og som ble fanget opp av et overvåkingskamera da han satte fra seg en ryggsekk. Mannen som ble pågrepet lørdag, kan være den samme, opplyser politiet. Foto: Reuters / NTB scanpix

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere