RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utlendingene svikter Norge

Sist oppdatert:
Et mulig utenlandsk kjøp av Fortum representerer ingen trend. Faktisk er utenlandske investeringer i Norge på det laveste nivået på lenge. Samtidig har norske bedrifter storkjøpt i utlandet
I fjor var utlendingenes direkte investeringer i Norge på sitt laveste nivå siden 1994, som er startåret for Norges Bank statistikk, melder Aftenposten.

Samlede direkte investeringer var bare 6 milliarder kroner. Direkte investeringer er investeringer på mer enn 10 prosent av en bedrift, med hensikt å få kontroll. Salg av bedrifter kommer til fradrag.

Samtidig brukte Hydro alene 38 milliarder på oppkjøp i utlandet, hvorav en del var kjøpet av aluminumsbedriften VaW for 25 milliarder, Norgeshistoriens største oppkjøp.

- Fallet i direkte utenlandske investeringer kan ses på som et tegn på at Norge ikke er et attraktivt land for næringsvirksomhet, sier professorstipendiat Karen Helene Midelfart ved Norges Handelshøyskole til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere