RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En afghansk politimann evakuerer flere utlendinger vekk fra angrepsstedet i den afghanske hovedstaden Kabul.
En afghansk politimann evakuerer flere utlendinger vekk fra angrepsstedet i den afghanske hovedstaden Kabul. Foto: Omar Sobhani (Reuters/NTB scanpix)

Utlendinger mål for nytt attentat i Kabul

Sist oppdatert:
Minst ti utlendinger, blant dem flere barn, er evakuert fra et gjestehus i Kabul som fredag ble angrepet av opprørere fra Taliban.

Seks utlendinger skal fortsatt være i bygget.

Kraftige eksplosjoner og lange runder med skyting ble hørt i det velstående nabolaget i Afghanistans hovedstad Kabul, der Taliban-opprørere har tatt seg inn i et gjestehus som hyppig brukes av utlendinger.

- En selvmordsbomber sprengte bilen sin full av eksplosiver utenfor gjestehuset som brukes av utlendinger og afghanere. Nå er noen av selvmordsbomberne tydeligvis inne i bygget, sier talsmann Hashmat Stanikzai for politisjefen i Kabul.

Han sa de tok seg inn i bygningen etter at porten var sprengt av bilbomben.

Ildveksling

Ifølge Stanikzai var det ildveksling på gang, og militærpatruljer er sendt til stedet, men det er ennå ikke klart om det er sårede eller drepte.

Politiet sier at de seks som fortsatt er i huset, er tre amerikanere, en peruaner, en malaysier og en uidentifisert afrikaner.

En talsmann for Taliban, Zabihullah Mujahid, sier ifølge nyhetsbyrået DPA at Taliban påtar seg ansvaret for angrepet, som han sier er mot et gjestehus og en kirke som prøver å omvende afghanere til kristendommen.

TV-bilder viser afghanske styrker som sperrer av en gate i den sørlige delen av byen, og militære kjøretøyer på vei.

Eskalering

Det har vært en kraftig opptrapping av volden i Afghanistan i ukene foran valget som skal avholdes 5. april for å avløse president Hamid Karzai.

Tirsdag ble kontoret til valgkommisjonen i Kabul angrepet av talibanere, og i forrige uke ble ni mennesker, inkludert en lokal AFP-journalist og en valgobservatør, drept i et angrep på Serena Hotel.

Valget blir en test på om de afghanske sikkerhetsstyrkene er i stand til å ta seg av sikkerheten i landet før de fleste av de utenlandske styrkene trekkes ut ved nyttår. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere