RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utlendinger storkjøper av kroner

Sist oppdatert:
Utlendingene har vist stor interesse for norske kroner siste halvår, mens de i første halvår solgte valutaen. Det viser tall fra DnB Nor Markets
Kronen fortsetter sin himmelferd mot dollar og begynner nå å stige bra mot euro.

Finansavisen skriver at Eirik Larsen, Senior valutaanalytiker i DnB Nor Markets at kronen vil styrke seg kraftig i tiden som kommer.

- Med brudd på 8,18 mot euro er det for meg helt klart at vi får et nytt rally i kroner, sier analytikeren til Finansavisen.

Han mener det er bemerkelsesverdig at kronen har styrket seg mot euro de siste dagene, samtidig som euroen er sterk mot dollaren.

- Det er åpenbart det er kjøpsinteresse for norske kroner, sier Larsen til Finansavisen. Dette understøttes av DnB Nors egen statistikk av kapitalflommen inn og ut av norske kroner.

- Det har vært et veldig skift i etterspørselen. Grovt sagt var det i første halvår kronesalg fra utenlandske aktører. Det har vært en dramatisk endring de siste månedene. Utlendingene har begynt å akkumulere kroner i ganske betydelig grad, sier Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere