RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utlendingsnemnda mener flere asylbarn får opphold

Oslo (NTB): En oversikt som Utlendingsnemnda (Une) selv har utarbeidet, viser at andelen barnefamilier med lengeværende barn som har fått omgjort sine saker, har økt det siste året.

Klassekampen skriver at Une i et hemmelig, internt notat som avisen har fått tilgang til, slår fast at andelen barnefamilier som har fått omgjort sine saker har økt fra 30 til 45 prosent etter at regjeringen i fjor la fram stortingsmeldingen «Barn på flukt».

Regjeringen har pålagt Une å komme med en slik redegjørelse for å kontrollere om signalene som ble gitt om en oppmyking i stortingsmeldingen, er blitt tatt til følge. Rapporten vil bli lagt fram mandag.

Selv om Une konkluderer med at dagens praksis er i tråd med intensjonen i stortingsmeldingen, tar de forbehold om at tallmaterialet de sitter på ikke er direkte sammenlignbart.

«Omgjøringsprosenten i de innrapporterte sakene synes likevel å være noe høyere enn før framleggelsen av meldingen», heter det i notatet.

Une har gått gjennom et utvalg på 66 familier hvor minst ett barn har bodd i Norge i minst 4,5 år og hatt ett års skolegang. 45 prosent av familiene i dette utvalget har fått opphold. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere