Gå til sidens hovedinnhold

Utlevering fra Italia kan ta dager

Norsk politi håper å få være med under avhør i Italia av mannen som er siktet for drapet på Grua på Hadeland.

Samtidig kan det ta flere dager før formalitetene rundt utlevering er ordnet.

Det opplyser påtalesjef Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt til NTB ifølge oa.no.

Formaliteter
Den 28-årige afghaneren som er siktet på drap på den 17-årige kvinnen på Grua onsdag i forrige uke, ble pågrepet av italiensk politi på en kafé i Roma søndag.

- Vi har folk som skal reise ned og ta hånd om situasjonen i Roma. Mange formaliteter må på plass, og vi må forholde oss til italiensk politi. Vi har et ønske om å avhøre den siktede umiddelbart, forteller Fosso.

Det er ennå ikke klart om norsk politi får gjøre avhøret selv eller bare får være til stede når de italienske kollegene mottar en forklaring.

Norsk politi var søndag på vei til Roma for å avhøre afghaneren som er siktet for å ha drept en 17 år gammel jente på Grua, skriver oa.no.

Pressekonferanse
Pågripelsen ble kunngjort på en pressekonferanse på Gjøvik i går kveld.

- Vedkommende som vi har siktet for drapet er søndag ettermiddag pågrepet av italiensk politi i Roma. Vi har også kontroll på toåringen, opplyste politimester Johan Martin Welhaven i Vestoppland politidistrikt.

Påtaleansvarlig Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt sier barnevernet vil ta seg av toåringen så snart hun er tilbake i Norge.

Godt samarbeid med italiensk politi
Vitneobservasjoner sammen med teknisk og taktisk etterforskning satte politiet på sporet av siktede i Italia, hvor han ble pågrepet søndag ettermiddag.

- Vi kan ikke kommentere hvordan vi kom på sporet av han, men jeg vil understreke det gode samarbeidet Vestoppland politidistrikt har hatt med både Kripos siden starten, og med italiensk politi nå i sluttfasen, sier Linn Hilde Fosso.

Norsk politi på vei til Italia
Representanter for norsk politi er på vei til Italia for å bringe siktede og jenta (2) tilbake til Norge.

- Siktede skal avhøres så snart det er mulig. Det er aktuelt å avhøre ham i Italia. Når det gjelder jenta, har hun sammen med den avdøde moren fått innvilget asyl i Norge på humanitært grunnlag. Dermed er hun norske myndigheters ansvar, slik jeg ser det, sier Fosso.

- Vi understreker at mannen formelt er siktet. Han er foreløpig verken tiltalt eller dømt for noenting. Vi håper avhør av mannen vil gi klarhet i hva som har skjedd. Han skal få en sjanse til å forklare seg, sier Fosso.

Les flere saker i Oppland Arbeiderblad

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted