*Nettavisen* Nyheter.

Utlover 100.000 i dusør etter brann hos sorenskriver

Politiet har kommet frem til at brannen hos sorenskriveren var påsatt. Men de står foreløpig uten mistenkte. Foto: Politiet

Et forsikringsselskap utlover 100.000 kroner i dusør til den som gir opplysninger som kan oppklare brann hos sorenskriver i Hedmark.

100 000 i dusør for opplysninger som fører til oppklaring av husbrann hos sorenskriver i Hedmark.

Det var natt til mandag 22. juli i fjor at det brant i et bolighus i Borchgrevinks gate 59 på Hamar. Huset tilhørte sorenskriveren i Hedmarken tingrett. Han var ikke hjemme da det begynte å brenne, men datteren og en venninne måtte redde seg ut, skriver politiet i en pressemelding.

Klikk på bildet for å forstørre.

Huset ble totalskadet i brannen. Foto: Politiet

- Saken har vært etterforsket lenge og grundig, men vi har foreløpig ikke funnet frem til den eller de som står bak brannen. Vi velger nå å formidle informasjon om en dusør på 100 000 kroner fra Gjensidige forsikring, for opplysninger som kan føre til oppklaring av saken, sier politiadvokat Anne Cathrine Ingulstad Aga ved Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt.

Politiet har kommet frem til at brannen var påsatt. det kan ikke utelukkes at motivet var å ramme sorenskriveren på grunn av yrket, skriver politiet. Sorenskriveren hadde tidligere mottatt alvorlige trusler knyttet til hans dommergjerning.

saken har vært etterforsket ved oslopolitiets seksjon for organisert kriminalitet, med bistand fra Hedmark politidistrikt.

- Dette er en veldig alvorlig sak. Dersom den er ment å ramme en representant for rettsvesenet, og derigjennom vårt demokratiske system, er den særdeles alvorlig. Vi ber alle som kan ha informasjon om saken, å ta kontakt med politiet, sier Aga.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag