(Fredrikstad Blad): - Jeg er ute etter å komme i kontakt med redningsmannen og har utlovet en dusør for å finne frem til ham. Jeg ønsker virkelig å takke ham. Det var han som hjalp datteren min, sier jentas far til Fredriksstad Blad.

Politiet forsøker nå å spore opp en navngitt mann, etter at en kvinne i 20-årene natt til søndag anmeldte et voldtektsforsøk i Fredrikstad.

- Vi har fått tips om en konkret person, bekrefter Espen Fronth Andersen, som er etterforskningsleder for Østfoldpolitiets vold- og sedelighetsavdeling.

Til overgrepsmottaket
Voldtektsforsøket skal ha skjedd på Stortorget klokken 01.45 natt til søndag.

Politiet fikk melding klokken 02.22.

- Det var jenta selv som alarmerte politiet, sier etterforskningslederen.

Han opplyser at hun rutinemessig ble sendt til overgrepsmottaket.

- Dette gjør vi i slike saker, for å dokumentere eventuelle skader, og for å sikre spor etter eventuelle gjerningsmenn.

- Hadde jenta skader?

- Så vidt politiet vet, hadde hun ingen synlige skader, sier Fronth Andersen.

To personer avhørt
Etterforskningslederen opplyser at politiet nå jakter på en navngitt person, fordi beskrivelser av den påståtte gjerningsmannen har ført til konkrete tips om hvem denne personen kan være.

- Politiet ønsker selvsagt å følge opp slike opplysninger, sier han.

Politiet foretar nye avhør i saken i dag. Hittil er to personer avhørt, inkludert jentas far, som har utlovet dusør til den som gir opplysninger om en mann som skal ha avverget en mulig voldtekt mot datteren.

– Jeg vil veldig gjerne takke ham. Han er det eneste vitnet vi kjenner til så langt, forklarer jentas far til f-b.no.

- Kledde av begge
Datteren skal natt til lørdag ha blitt dratt med av en mannsperson mot byggeplassen på Stortorget, da hun sto ved hjørnet av Gjensidigebygget i sentrum.

Der skal gjerningsmannen ha kledd av seg selv, forsøkt å kle av kvinnen, og angivelig gjort forsøk på å voldta kvinnen i 20-årene. Da skal en mannsperson ha kommet til og sparket mannen unna, ifølge jentas forklaring.

- Ikke uproblematisk
- Det er ikke uproblematisk for politiet at privatpersoner utlover dusør på denne måten, sier etterforskningsleder Espen Fronth Andersen.

- Hva har politiet gjort i forhold til å finne den påståtte redningsmannen?

- Vi konsentrerer oss foreløpig om å finne en eventuell gjerningsmann.

- Hva gjør politiet for å sikre at et eventuelt borgervern finner frem til en antatt gjerningsmann gjennom å spore opp en påstått redningsmann?

- Det er et vanskelig spørsmål å svare på. Vi har situasjonen under oppsyn, for å si det på den måten, sier etterforskningslederen.

Utsatt område
Flere lesere har henvendt seg til fb.no og gitt uttrykk for at de ikke liker å bevege seg i området over og ved gangbrua i sentrum nattestid.

I november 2012 hevdet en 19 år gammel jente at en gruppe menn voldtok henne under gangbrua på Kråkerøysiden.

Politiet satte i gang full etterforskning, og brukte store ressurser på å finne den påståtte gjerningsmannen - uten å lykkes.

Les flere saker fra Fredrikstad Blad