RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Politiet)

Utlover dusør på én million

Sist oppdatert:
Familien betaler nå for avgjørende Sigrid-tips.

Familien til Sigrid utlovet lørdag en dusør på 950 000 kroner for tips som fører til oppklaring i Sigrid-saken, ifølge NRK

- Når muligheten har dukket opp, så gjør vi det. Vi skal ha prøvd alt, og derfor gjør vi det. Noen vet, og vi oppfordrer dem til å fortelle hva de vet, slik at vi finner Sigrid, sier Tom Schjetne.

Én million
Etter at NRK lørdag kveld meldte om dusøren så fortsetter folk å melde sin interesse for å øke dusøren.

- Den er nå på 1 million kroner, sier advokat Harald Stabell til Nettavisen lørdag kveld. Pengene vil bli gitt til personer som kan gi opplysninger som fører til at Sigrid blir funnet.

I tillegg til politiets egen tipstelefon har Harald Stabell opprettet en egen tipstelefon der personer som ikke vil ta kontakt med politiet, kan ringe inn tips.

- Det har gått 14 dager og de som vet noe har ennå ikke tatt kontakt med politiet. Vi håper at denne dusøren kan friste noen til å ta kontakt, og hvis de ikke ønsker å kontakte politiet kan de ringe meg, sier Stabell.

Nummeret til denne tipstelefonen er 41578833.

De opplysnignene vi får inn vil bli videreformidlet til politiet for bruk i den videre etterforskningen.

- Foreldrene ønsker å gjøre alt som står i deres makt for å finne Sigrid. De vil gjøre alt, og dette er en del av dette, sier Stabell.

Veldig takknemlige
Pengene kommer fra anonyme givere. Foreldrenes bistandsadvokat, Harald Stabell, har vært i kontakt med en rekke givere som ønsker at det skal være slik.

- Vi aner ikke hvem det er. Vi har ikke peiling. Men vi er selvfølgelig veldig takknemlige, sier foreldrene til NRK.

Familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne har de siste dagene vudert om de skal utlove dusør for informasjon som kan føre til at Sigrid blir funnet.

- Vi har nå sagt at vi ikke lenger vil fraråde familien å gå ut med dusør, og det blir opp til familien hva de ønsker, sa Metlid til Nettavisen fredag.

Tidligere leder av voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen, har lang fartstid i etterforskningsarbeid, og deltatt i flere slike leteaksjoner som den som nå pågår for å finne den savnede 16-åringen.

Han har forståelse for at familien nå tyr til dusør for å få inn opplysninger.

- Man har ikke råd til å la dette forbli uprøvd. Når beløpet blir så høyt som én million kroner, begynner det å bli interessant for folk å fortelle det de vet, sier han til Nettavisen.

- Det er veldig vanskelig å spå om dusøren vil ha så mye å si, men det handler om å finne jenta, og jeg har stor respekt for familiens avgjørelse. Jeg håper de nå får inn viktige spor, sier han.

Fordel og ufordel
Politiet har tidligere frarådet bruk av dusør fordi man ikke ønsket merarbeidet et slikt tipstilfang vil medføre. Etterforskningslederen sier at etterforskningen nå har kommet over i en annen fase, og at man nå har fått et bedre bilde av hva som skjedde ved Østensjø natt til søndag 5. august da Sigrid forsvant.

Metlid påpeker likevel at det også er ufordeler knyttet til bruk av dusør, men at det nå er familien som skal få ta den avgjørelsen.

Derfor vil det nå kunne være en fordel å utlove penger til de som har informasjon som kan føre til en oppklaring av forsvinningssaken.

Ikke noe nytt
Politiet vet ennå ikke hvem føreren av den røde bilen er, og de vet ikke med sikkerhet hvor Sigrid gikk fra venninnen da hun ble tatt. De vet ikke om Sigrid ble bortført ved Kanvasbarnehagen eller om mobiltelefon, sko og sokk ble dumpet her av en eventuell gjerningsmann.

Det er også usikkert om sms-meldingen er skrevet av Sigrid, og politiet jobber videre med å sjekke ut moduskandidater og tidligere voldtekter i området, på jakt etter en eventuell gjerningsmann.

Samtidig fortsetter den frivillige letingen etter Sigrid. Denne helgen blir det oppmøte på Østensjø skole klokken 12 lørdag og søndag.

En tekstmelding sendt litt etter midnatt 5. august er det siste livstegnet fra Sigrid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere