RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utlyser konkurranse om minnesteder etter 22. juli

Oslo (NTB): Kunstnere, kunsthåndverkere, arkitekter og samarbeidende grupper inviteres til å konkurrere om å få utforme minnestedene etter 22. juli. Det er satt av 27 millioner kroner til prosjektene.

Konkurransen ble utlyst torsdag.

Deltakerne må først delta i en åpen prekvalifisering med frist 1. september. Deretter plukkes åtte deltakere ut til å konkurrere i en lukket konkurranse. Vinneren offentliggjøres etter planen 15. februar 2014.

- Vi merker allerede at det er stor interesse for prekvalifiseringen, både fra nasjonale og internasjonale aktører. Vi har altså grunn til å tro at deltakelsen blir stor og utvelgelsen krevende, sier kunstutvalgets leder Jørn Mortensen.

Regjeringen har besluttet at det skal opprettes et minnested på Sørbråten i Hole kommune, en odde vis-à-vis Utøya. Det skal også opprettes et midlertidig minnested for regjeringskvartalet mellom Deichmanske bibliotek og Y-blokka. Disse minnestedene skal stå ferdig til årsdagen til 22. juli 2015. Det skal senere opprettes et permanent minnested i regjeringskvartalet i forbindelse med ombyggingen. Trolig vil det midlertidige minnestedet erstatte det permanente minnestedet etter rundt ti år, ifølge oppdragsbeskrivelsen.

Blant kravene til minnestedene er at alle navnene på de 77 drepte skal fremgå på minnestedet i Oslo, mens navnene på de 69 personene som ble drept på Utøya, skal fremkomme på minnestedet i Hole. Alle minnestedene skal lages av samme kunstner, og det skal være en forbindelse i uttrykket mellom de to stedene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere