*Nettavisen* Nyheter.

Utøya-dokumentar vant Gullruten-pris

Oslo (NTB): «En liten øy i verden», som skildrer Utøya før og under terrorangrepet 22. juli, vant pris under Gullruten-utdelingen lørdag. Regissøren takket alle dem som delte sine grusomme opplevelser.

12.05.12 23:17

- Det var en ufattelig oppgave å skulle lage en film om en slik hendelse i en tid da Norge fortsatt var i landesorg, sa regissør Tommy Gulliksen da han tok imot prisen i Grieghallen i Bergen.

Dokumentaren ble sendt på TV 2 11. august, og arbeidet med å lage den startet rett etter 22. juli. Regissøren kjempet mot tårene da han takket dem som delte sine opplevelser og inntrykk i dokumentaren.

- De gjorde det fordi de forsto verdien av å dokumentere denne sårbare tiden rett etterpå. For all evighet vil våre barn forstå hvordan vi opplevde det, sa Gulliksen, og fortalte at dokumentarskaperne hele tiden fryktet at de skulle trå feil overfor ofrene og de etterlatte.

- Jeg ser på dette som et tegn på at vi ikke tråkket feil, derfor er jeg så utrolig glad nå. Tusen takk til alle dere som gjorde «En liten øy i verden» til et tidsdokument fra 22. juli. Jeg kommer aldri til å glemme de timene vi delte sammen, sa regissøren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.