*Nettavisen* Nyheter.

Utøya: Lokalt politi hadde båter klare

Foto: Varfjell, Fredrik (SCANPIX)

Informasjonen om båtene som var skaffet nådde aldri beredskapstroppen.

Oslo (NTB): I sin hemmelige interne evalueringsrapport slår politiet i Nordre Buskerud fast at de kunne valgt raskere måter for å komme seg til Utøya på ettermiddagen 22. juli.

Det lokale politiet hadde skaffet båter som kunne frakte politiet over til Utøya, men informasjon om dette nådde aldri beredskapstroppen, som kjørte videre. Ifølge rapporten førte dette til 16 minutters lengre utrykningstid, skriver Aftenposten.

Offisielt har politiet avvist all kritikk mot at de brukte for lang tid til Utøya. Men flere sentrale punkter fra rapporten til politiet i Nordre Buskerud kaster nytt lys over hvorfor det tok nesten tok 70 minutter fra de rykket ut til de var på Utøya 22. juli. Det er over 80 såkalte læringspunkter i rapporten. Dette er punkter hvor ting har gått feil, eller hvor de selv mener at ting kunne vært gjort annerledes og bedre.

Politimester Sissel Hammer i Nordre Buskerud ønsker ikke å kommentere rapporten de selv har skrevet.

- Vår evalueringsrapport inngår i Sønderland-utvalgets arbeid og er unntatt offentlighet. Vi kan derfor ikke kommentere evalueringsrapporten eller deler av den nå, men avventer utvalgets rapport, som forventes å foreligge i mars, skriver Tom Røren, kommunikasjonsrådgiver i Nordre Buskerud politidistrikt i en e-post til Aftenposten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.