Gå til sidens hovedinnhold

Utøya-offer (17) havnet på glattcelle

Gutten ble pågrepet etter skytingen og kastet på glattcelle i 17 timer. Samtidig lette familien desperat blant overlevende.

Anzor Djoukaev var blant ungdommene som ble jaget av Anders Behring Breivik i over én time. Men da resten av de overlevende etter Utøya-massakren ble fraktet i sikkerhet, ble 17-åringen fra AUFs Akershus-delegasjon pågrepet og satt i forvaring i samme hus som massemorderen Anders Behring Breivik, skriver VG Nett.

- De må være syke i hodet
I avhøret fikk 17-åringen vite at han var mistenkt for å ha vær delaktig i massakren på Utøya.

- Jeg tenkte at de måtte være syke i hodet for å tro at jeg hadde gjort noe sånt, sier Anzor Djoukaev til VG, med morens godkjenning.

Avhørt uten forsvarer
Ifølge avisen skal avhøret ha foregått uten forsvarer til stede. Det er uvisst om Djoukaev ble tilbudt en forsvarer, og Politistasjonssjef på Hønefoss, Kjell Magne Tvenge, ber om forståelse om at det var en uoversiktlig situasjon på det tidspunktet.

Ifølge avisen skal politiet ha reagert på at gutten virket upåvirket av hendelsene og at han ikke gråt når de andre gråt. Samtidig vises det til at han ikke kunne vise tilfredsstillende identifikasjon, noe gutten selv avviser.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken