*Nettavisen* Nyheter.

Utøya-overlevende og -pårørende sliter fortsatt

Oslo (NTB): De fysiske og psykiske plagene blant Utøya-overlevende og deres foreldre minker, men fortsatt sliter mange med posttraumatiske reaksjoner, angst og depresjon.

Det viser den andre deloppsummeringen i studien «Opplevelser og reaksjoner hos dem som var på Utøya 22. juli 2011», laget av Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress.

Studien om opplevelsene og reaksjonene til dem som var på Utøya 22. juli og foreldrene deres startet høsten 2011, og det er gjennomført tre intervjurunder. 285 personer som var på Utøya og 435 foreldre og omsorgsgivere har takket ja til å bli med i studien.

Oppfølgingsintervjuet, som nylig er avsluttet, viser at det er færre som sliter med fysiske og psykiske plager enn i første intervjurunde. De fleste oppgir at de har god støtte fra sine nettverk. Likevel sliter mange fremdeles med posttraumatiske reaksjoner, angst og depresjon.

Dette viser seg også i skoleprestasjonene til de spurte. 60 prosent svarer at de gjør det dårligere på skolen etter hendelsene 22. juli. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.