Utøya-overlevende viste fram skuddskader i retten

Oslo (NTB): Etter å ha vært gjennom elleve operasjoner kan Eirin Kristin Kjær, som ble skutt på Utøya, igjen spille fotball. I retten viste hun arrene etter skuddskadene.

20-åringen fra Balsfjord i Troms ble skutt fire ganger av Anders Behring Breivik da hun forsøkte å redde seg i sikkerhet ved Kjærlighetsstien. Blant annet fikk hun store skader i magen.

- Det er litt rart at man kan være så oppegående etter å ha blitt skutt. Jeg kan begynne å spille fotball igjen. Det er jeg veldig glad for. Det var det store målet, fortalte 20-åringen i retten tirsdag.

Hun reiste seg opp fra vitneboksen og lot retten se den høyre armen, som ble truffet av det som trolig var et streifskudd. Et tydelig søkk ved albuen vitner om de skadene hun ble påført. Hun hadde valgt en kjole uten ermer. Det var et bevisst valg, for at retten og gjerningsmannen skulle se skadene, fortalte hun pressen etter å ha forklart seg.

I dag studerer Kjær i Tromsø, i tillegg til å sitte i kommunestyret og formannskapet i hjemkommunen og jobbe deltid ved et ungdomshus. Hun fortalte retten av hun fortsatt skvetter av lyder som meldinger på telefonen, samt at hun er nervøs når noen går bak henne. De fysiske skadene har hun lært seg å leve med

- Det er ganske greit. Kampsport får jeg ikke drive med, men det tror jeg skal gå ganske greit, konstaterte 20-åringen. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.