Utpekt av medpassasjerer

Foto: FREDRIK PERSSON (Ap)

Mistenkt bombemann «litt irritert» da han ble pågrepet på flyplassen i Arlanda.

26.09.10 08:06

Lørdag formiddag ble 273 passasjerer evakuert og en mann pågrepet etter en bombealarm på et passasjerfly fra Pakistan International Airlines.

Flyet nødlandet på flyplassen Arlanda, utenfor Stockholm klokken 07.30.

Les også:Nødlandet etter bombealarm

Svensk politi har så langt ikke funnet sprengstoff etter at passasjerflyet måtte nødlande, verken på den mistenkte, i bagasjen eller på flyet.

Rolig bombemann

Pilotene valgte å lande flyet etter at de fikk beskjed fra kanadiske luftfartsmyndigheter om at en av passasjerene kunne ha med seg sprengstoff om bord.

Den mistenkte bombemannen skal være i 30-årene, melder Aftonbladet.

- Han var litt irritert da vi pågrep han, sier Stefan Rådman hos politiet på Arlanda til avisen.

Han opplyser at det var medpassasjerer som pekte ut dem mistenkte mannen. Han beskrives som rolig og samarbeidsvillig av politiet.

Den mistenkte bombemannen skal nå avhøres på flyplassens politistasjon.

På vei til Pakistan

Politiets bombeteknikkere jobber fortsatt med å sjekke flyet, og det er fortsatt uklart når de 272 andre passasjerene kan reise videre. Ved 12-tiden ble bagasje lastet av flyet og politiet vil også gjennomføre flere avhør. Dermed kommer de øvrige passasjerene til å bli værende på svensk jord i minst ett døgn.

Det var et Boeing 777 på vei fra Toronto i Canada til Karachi i Pakistan, som ble tvunget til å lande på Arlanda etter en bombetrussel om bord.

Like etter klokken 09.30 pågrep svensk politi mannen som var mistenkt for å ha på seg sprengstoff. Dette skjedde samtidig som de første passasjerene ble evakuert fra flyet.

- Det er en pakistansk mann med kanadisk pass om bord, som man mistenker har sprengstoff på seg, sier Janne Hedlund ved länskommunikationscentralen.

Piloten skal ha varslet flyplassens ledelse på Arlanda om at en person om bord på flyet kan ha sprengladninger på seg.

Mistenkelig person

- Det er ingen uttalt trussel om bombing, men mer en mistanke om at en person har sprengstoff på seg etter at det kanadiske grensepolitiet skal ha kontaktet flyet, sier Lars Inge Grant til SvD.

Svenske luftfartsmyndigheter mottok informasjonen fra Canada gjennom flytrafikksentralen i Norge.

Da politiet gikk til aksjon etter nødlandingen var passasjerene om bord på flyet rolige.

- Jeg kan ikke svare eksakt på hva som er sagt til passasjerene. Jeg tror at piloten har skyldt på tekniske problem, sier Rådman.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag