*Nettavisen* Nyheter.

Utpressingssak med Kjell Inge Røkke utsatt igjen

 

Kjell Ingen Røkke skulle etter planen vitne som fornærmet i utpressingssaken tirsdag klokken 12.00 i Oslo tingrett (arkivfoto).

Forsvareren til torpedoen som har presset milliardæren for millionbeløp er sykmeldt.

22.08.19 15:25

Tirsdag 27. august skulle rettssaken mot den kjente torpedoen Jan Erik «Jannik» Iversen startet i Oslo tingrett.

Iversen skulle ha svart på anklager om grov utpressing mot milliardæren Kjell Inge Røkke. Iversen er straffedømt flere ganger tidligere, blant annet for å ha skutt en annen kjent kriminell, Christer Tromsdal.

Forsvareren til torpedoen er sykmeldt og har begjært rettssaken utsatt for andre gang.

- Saken er utsatt, bekreftet politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Den kjente pengeinnkreveren Jan Erik Iversen nekter straffskyld for å ha drevet utpressing mot Kjell Inge Røkke.  Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

Stjerneadvokat John Christian Elden, dømte kriminelle og Røkkes sønn, Kristian Røkke, var blant de som var kalt inn til å vitne i saken. En rekke andre profilerte advokater var også satt opp på vitnelisten.

Utpressingen skal ha pågått i tidsrommet november 2017 - januar 2018. Iversen skal blant annet ha møtt opp i Røkkes garasje ved Aker, hvor han angivelig skal ha kommet med trusler. I tillegg mener politiet at Iversen har kommet med trusler via mail, telefoner og SMS-er.

Øvre strafferamme er seks års fengsel. Iversen har hele tiden nektet straffskyld.

I august i fjor omtalte Nettavisen nyheten om at det ble tatt ut tiltale mot torpedoen. Saken ble opprinnelig berammet i Oslo tingrett i februar, men måtte utsettes fordi Iversen ble rammet av akutt sykdom.

- Jeg gleder meg som en unge til den rettssaken. Kjell Inge, og alle advokatene som har vært inne i denne saken, skal få en gang for alle. Sannheten om alt spillet som har pågått skal frem. Dette er bare forretten, sa Iversen til Nettavisen i august i fjor.

Det er usikkert når saken kommer opp på nytt. Som resultat av de to utsettelsene er det trolig at Iversen får strafferabatt, dersom han skulle bli dømt i saken.

Men han vil ikke få like mye rabatt som hvis han for eksempel hadde tilstått, eller utsettelsene hadde skyldtes politiet eller påtalemyndigheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag