Tirsdag 27. august skulle rettssaken mot den kjente torpedoen Jan Erik «Jannik» Iversen startet i Oslo tingrett.

Iversen skulle ha svart på anklager om grov utpressing mot milliardæren Kjell Inge Røkke. Iversen er straffedømt flere ganger tidligere, blant annet for å ha skutt en annen kjent kriminell, Christer Tromsdal.

Forsvareren til torpedoen er sykmeldt og har begjært rettssaken utsatt for andre gang.

- Saken er utsatt, bekreftet politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen til Nettavisen.

Stjerneadvokat John Christian Elden, dømte kriminelle og Røkkes sønn, Kristian Røkke, var blant de som var kalt inn til å vitne i saken. En rekke andre profilerte advokater var også satt opp på vitnelisten.

Utpressingen skal ha pågått i tidsrommet november 2017 - januar 2018. Iversen skal blant annet ha møtt opp i Røkkes garasje ved Aker, hvor han angivelig skal ha kommet med trusler. I tillegg mener politiet at Iversen har kommet med trusler via mail, telefoner og SMS-er.

Øvre strafferamme er seks års fengsel. Iversen har hele tiden nektet straffskyld.

I august i fjor omtalte Nettavisen nyheten om at det ble tatt ut tiltale mot torpedoen. Saken ble opprinnelig berammet i Oslo tingrett i februar, men måtte utsettes fordi Iversen ble rammet av akutt sykdom.

- Jeg gleder meg som en unge til den rettssaken. Kjell Inge, og alle advokatene som har vært inne i denne saken, skal få en gang for alle. Sannheten om alt spillet som har pågått skal frem. Dette er bare forretten, sa Iversen til Nettavisen i august i fjor.

Det er usikkert når saken kommer opp på nytt. Som resultat av de to utsettelsene er det trolig at Iversen får strafferabatt, dersom han skulle bli dømt i saken.

Men han vil ikke få like mye rabatt som hvis han for eksempel hadde tilstått, eller utsettelsene hadde skyldtes politiet eller påtalemyndigheten.