RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utradert MarchFirst selges

Sist oppdatert:
På det meste var konsulentselskapet 40 personer. Når selskapet nå selges, er det i praksis kun Odd Martinsen og ledergruppen igjen.

Det er Christian Wessel og Petter Mannsverk Andresen som tar over selskapet som er en overlevning fra dotcom-perioden. Børsnoterte Itera Consulting ga 1,2 millioner kroner for selskapet i 2001, salgssummen i dag er hemmelig.

- Vi har bygget ned marchFirst, forteller styreleder Frank Martinsen til Propaganda.

- Vi kjøpte i realiteten et konkursbo i 2001 med 35 ansatte. Det var ingen tvil om at det måtte skaleres ned, vi trodde at rundt 20 personer skulle holde, forteller Martinsen.

Men han og ledelsen i Itera Consulting tok feil. Nedturen fortsatte og i 2002 tapte selskapet mesteparten av omsetningen.

Inntektene falt fra 27,8 millioner kroner i 2001 til 8,5 millioner kroner i fjor. Driftsresultatet ble riktignok forbedret fra minus 29,5 millioner kroner til minus 6,1 millioner, men det var etter at halvparten av de ansatte hadde forsvunnet ut av selskapet.

I mai i år var selskapet nede i rundt ti ansatte og etter hvert måtte enda flere forlate skuta, samtidig som noen tekniske konsulenter forsvant over til søsterselskapet Objectware.

Den siste tiden har marchFIRST i realiteten bestått av ledergruppen Odd Martinsen, Jostein Borgmo, Henning Dahl og Eirik Johnsen som har vært med siden starten. I tillegg er det et par designere som er ute i permisjon.

Borgmo er den siste som har falt fra. Fra 1. november tok han over som kreativ leder i reklamebyrået Republica (se egen sak under denne).

For ett år siden flyttet marchFIRST fra Ullevaal Stadion ned til Gazettes lokaler på Youngstorget i Oslo. Siden den gang har de to selskapene jobbet på prosjekter sammen.

Ifølge Martinsen skal ikke denne strukturen endres selv om nye eiere kommer inn. Det bekrefter også en av kjøperne, Petter Mannsverk Andresen, overfor Propaganda.

- Det blir nok ikke noe forskjell på dette over natta. Strategien er at de marchFIRST-ansatte skal jobbe med andre innen Itera-gruppen på prosjektbasis.

- Vi visste da vi kjøpte at dette er et tøft marked og et område det ikke er lett å få det til. Problemet for å skalere for mye ned, da mister man balansen. Det er viktig å holde bredden, mener styreleder Martinsen som vil fortsette som menig styremedlem i fremtiden.

Han mener at det ikke er kompetansen og de ansatte som har sviktet, men markedet.

Franks navnebror, Odd Martinsen, har i flere år styrt marchFIRST-skuta, blant annet gjennom en arbeidsrettssak der flere ansatte mente de var usaklig oppsagt og krevde kompensasjon.

Nå har han ikke lenger noe særlig selskap å lede og er i dag ansvarlig for alle rådgiverne i Gazette og området for generell kommunikasjon, med spesielt ansvar for marchFIRST-kundene.

Han mener det er "business-as-usual" for hans egen og for kundenes del.

- Jeg blir med videre i dette løpet og har fått 55 nye kollegaer. Sammen med Gazette har vi leveranseapparatet vi etter hvert manglet i marchFIRST, sier han og vil fortsette selv om han ikke lenger er sjef. Han synes det er tøffere å miste Jostein Borgmo som kollega gjennom seks år.

- Kundene våre har hatt kunnskap om dette lenge, og vi kan fortsette å kjøre felles kompetanse i alle prosjektene våre. Det er svært få arbeid hvor marchFirst uansett har vært aleneleverandør, hevder han og er optimist til tross for de siste års magre resultater og dramatiske nedskaleringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere