*Nettavisen* Nyheter.

Utredningen av Bergwall presenteres mandag

Stockholm (NTB-TT): Mandag leverer den rettspsykiatriske klinikken i Göteborg utredningen av Sture Bergwalls psykiske helsetilstand.

Bergwall, tidligere kjent som Thomas Quick, er de siste seks ukene blitt undersøkt av tre utredere fra Rättsmedicinalverkets rettspsykiatriske avdeling i Göteborg.

Retten i Falun beordret en ny undersøkelse av Bergwalls psykiske tilstand for å avgjøre om han skal bli satt fri etter tiår med tvungen behandling på Säters sykehus. Bergwall har vært innlagt på psykiatrisk avdeling ved sykehuset siden 1991.

- Han ser fram til resultatet med selvtillit. Han er overbevist om at det har vært en grundig undersøkelse, sier Bergwalls forsvarer Thomas Olsson. Forsvareren er overbevist om at Bergwall kan feire julen i frihet.

Bergwall ble dømt for til sammen åtte drap i perioden 1994 til 2000. Under terapi tilsto han å ha drept flere enn 30 personer, men i 2008 trakk han samtlige tilståelser. I november i år kom den formelle beslutningen om at han er frikjent for alle drapene han var dømt for. Disse sakene gjaldt blant andre norske Therese Johannessen, Trine Jensen og Gry Storvik. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag