RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utro med kjendiser

Sist oppdatert:
Verdens deiligste menn har millioner av kjærester de aldri har møtt

(YEYE): Da vi var små, hadde vi alltid plakater av gutter over sengen; fra Jeremy London og Jared Leto til Leonardo DiCaprio og så videre. For mange av oss var dette de første forholdene man hadde med det annet kjønn, og vi drømte oss bort i øynene deres til sent på kveld. Noen fikk kanskje til og med (desverre) sitt første kyss av en kjendisposter.

Mange år senere har plakatene falmet, men det har ikke fantasien.

Det perfekte sidesprang
Fra de første romanene ble trykket til den nyeste Hollywood-filmen gikk på kino har vi gitt oss hen til fremmede menn. Hvem har vel ikke krøpet godt inntil typen sin foran TV-en og drømt seg langt vekk til et annet land i en annen manns armer, eller slått seg ned i sofaen alene med en diger sjokolade, og en pakke Kleenex, pass og tropehjelm i bakhånd, for et stevnemøte som aldri finner sted. Det er et eller annet uimotståelig ved menn som er på TV!

Vi kan elske dem, krangle med dem, miste dem og få dem tilbake, alt uten å løfte en finger eller bedra noen på ordentlig. Jo mer dramatisk, jo bedre – og det beste er at hele greia finner sted i løpet av drøye to timer. Noen forelsker vi oss i gang på gang, og noen dumper vi når vi vokser fra hverandre. Og husk - guttene gjør akkurat det samme!

What do women want?
De mannlige rollene på film har ofte overmenneskelige og lite sannsynlige karaktertrekk, satt sammen i en herlig dose brune muskler med litt skjegg på. Denne helten treffer en kvinne, men all mulig slags problemer og grusomhet gjør det umulig for dem å være sammen. Verden er imot dem. Og er det noe vi jenter - og for all del mange gutter - liker, er det uoppnåelige menn.

The good
- det umulige forholdet
De hardeste iskrem & pute-filmene presenterer et umulig kjærlighetsforhold. Her møter vi menn som av en eller annen grunn blir forhindret fra å være med sin elskede. Enten det er heltens sosiale status, pengeproblemer og eventuelle depresjoner som spiller inn, rikets sikkerhet eller familiens ære som står på spill – umuligheten i det hele gjør det hundre ganger mer romantisk.

The Bad
- Å sveve i livsfare

Noen synes det er noe småsexy ved menn som lever på kant med loven, står midt i bomberegnet og tenner seg en røyk, har hemmelige organisasjoner i kjelleren og drar på årelange hevntokt. Konstant omringet av fare eller skumle omstendigheter liker «the bad» å gjøre ting på sin egen måte, uavhengig av hvilken side de er på. Ofte er det vanskelig å se noe skille, men også de som er pure evil kan være heite som få. De har enten stor makt eller frihet, ingen eller kjempedårlig humor, drives av ærgjerrighet, ambisjon og penger og bærer rundt på en gigantisk pistol. Og så er de litt skitne. Slikt kan pikehjerter vanskelig motstå.

The ugly
- Oh thank God I'm not the only one who thinks Snape is so incredibly sexii!!, skriver 17 år gamle Rachael Marie på veggen til Facebook-gruppen «I think naughty thoughts about Professor Snape». Den nitriste, småslemme trollmannen med fett hår, sort kappe og dype furer i ansiktet er ikke akkurat noe gjennomsnittlig Hollywood-glansbilde, men utseendet er kanskje det viktigste for alle. (Og godt er det..?)

Hva som fascinerer oss ved alle disse karakterene, er det mange forklaringer på. Det som hvertfall er sikkert og visst, er at på skjermen finnes det en for alle.

  • Det er mange TV-forelskelser vi ikke forteller til andre, eller helst vil glemme - hva er din? Fortell oss i bunnen av artikkelen!

Den fine linjen
At noen forbinder skuespillere med rollefigurene sine, er intet ukjent problem. I Hollywood har flere stjerner blitt forfulgt av gale fans, som hevder de er ment for hverandre selv om de er totalt fremmede.

Det er altså viktig å ikke la fantasien ta overhånd. Men 90-minuttersforhold med en filmkarakter kan kanskje være ekstremt nyttige for å beholde spenningen i hverdagen, og holde dramaet utenfor.

Siste 5 fra Yeye
De 20 mest romantiske filmene
Ikke prøv dette hjemme
Paranoide skatere
Slik blir du kvitt fett hår
Kjemper mot russeulykker

Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere