RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utro tjenere stjeler informasjon

Sist oppdatert:
Tyveri av fortrolig informasjon er svært utbredt, viser ny undersøkelse. Nesten 70 prosent av de spurte innrømmet å ha stjålet informasjon fra arbeidsplassen.

Det er elektroniske adressebøker, kundekartotek og presentasjonsmateriell som i størst grad blir stjålet fra arbeidsplassen.

Tyveriet blir ofte gjennomført raskat og effektivt ved å kopiere den fortrolige informasjonen og sende den hjem med e-post.

Det ser heller ikke ut til at dårlig samvittighet plager de utro tjenerne. Hele 72 prosent av de spurte i den danske undersøkelsen har ingen motforestillinger mot å kopiere viktig informasjon dersom det skjer i forbindelse med bytte av jobb. Mange mener de har rett til å kopiere informasjonen fordi de selv har vært med å innhente både kunder og informasjon.

- Det overraskende er at så mange synes dette er helt akseptabelt. De har investert så mye tid i å samle inn informasjonen, og derfor mener de også at de har rett på den. Dette sier Chris Watsen fra den britiske avdelingen av Ibas, sikkerhetsselskapet som har bestilt undersøkelsen.

Et klassisk eksempel på informasjonstyveri er en selger som kopierer kundedatabasen og tar den med seg til neste arbeidsplass. 30 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer at de har kopiert kundeopplysninger fra en arbeidsgiver.

De fleste sender den stjålne informasjonen til sin private e-postadresse, mens 21 prosent lagrer opplysningene på en CD.

Det er også interessante forskjeller mellom kjønn når det gjelder kopiering av informasjon. Det er 20 prosent flere kvinner enn menn som synes at denne typen aktivitet er akseptabelt, mens det er 28 prosent flere menn enn kvinner som faktisk gjør det, skriver nCom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere