RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utroskap, bedrag og drap

Sist oppdatert:
Det blir mystikk, mord, utroskap, bedrag og gnistrende detektivarbeid når TV 2 sender sesong fem av den prisbelønte, britiske serien «Mord og mysterier».

Med klare paralleller til Agatha Christies geniale kriminalhistorier, skal inspektør Barnaby og hans partner Troy løse mistenkelige dødsfall og uforståelige drapssaker - mens tv-seerne selv kan finne morderen blant underfundige personer med underlige motiver.

Trives best i jeans
I hovedrollen møter vi John Nettles som inspektør Barnaby. I Norge er Nettles best kjent som Bergerac. I «Mord og mysterier» er Barnaby gift med Joyce Barnaby som spilles av Jane Wymark og sammen har de datteren Cully Barnaby som spilles av Laura Howard.

- Barnaby er en god mann, selv om han til tider kan være litt urealistisk. Han ønsker å tilhøre en enkel og sivilisert del av samfunnet, men dessverre er kriminalitet en del av hverdagen. Inspektør Barnaby har en veldig konservativ dresskledd stil i motsetning til meg. Jeg trives best i jeans privat, sier John Nettles.

Som Barnabys partner møter vi Gavin Troy, som spilles av Daniel Casey.

- Politibetjent Troy er langt fra en liberal mann. Han har problemer med å omgås folk som ikke er lik ham, og han liker ikke velstående og homofile. På det romantiske plan skjer det lite og ingenting for ham, sier Casey - som privat er lykkelig samboer med sin interiørdesigner kjæreste Ellie.

Kritikerrost forfatter
Forfatteren Caroline Graham er skaperen av inspektør Barnaby og de spennende historiene. Hun ble i The Sunday Times utropt til den beste detektivforfatteren siden Agatha Christie. Hun har vunnet McAvity awards for beste krimroman, og dessuten vært nominert til Edgar og Agatha awards i New York.

Om parallellene til de klassiske detektivhistoriene er mange, er det også flere ting som avviker. I «Mord og mysterier» er inspektøren en mindre drivende og fremtredende karakter, mens de mange bifigurene får en tydeligere og mer dominerende plass i fortellingen.

Vakker og bortskjemt
I onsdagens episode mottar den vakre men arrogante og bortskjemte datteren av en godseier i Midsomer Malham, Melissa Townsend, dødstrusler. Samtidig er medisin og sprøyter stjålet fra den lokale veterinæren, og den lokale distrikts-sykepleieren, Sally, er i dårlig forfatning etter å ha havnet i en trafikkulykke.

Med frykt for livet til Melissa Townsend, haster etterforskerne Barnaby og Troy til Malham Manor - men kan det være for sent?

De to etterforskerne løser ikke bare en drapsgåte i onsdagens episode, de avslører også en verden av utroskap og bedrag i det velstående lokalsamfunnet.

NB! Hver onsdag kveld sendes to episoder av «Mord og mysterier». De to episodene henger sammen i handling.

På TV 2 onsdag 7. juli 2004 kl. 21.50.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere