RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiinspektør Reidar Bruusgaard i Kripos orienterer pressen etter koordineringsmøtet mellom politidistriktene som har registrert forsøk på bortføring av barn den siste tiden.
Politiinspektør Reidar Bruusgaard i Kripos orienterer pressen etter koordineringsmøtet mellom politidistriktene som har registrert forsøk på bortføring av barn den siste tiden. Foto: Larsen, Håkon Mosvold (NTB scanpix)

Utrygge foreldre henter og bringer barna mer enn før

Sist oppdatert:
Alle meldingene om forsøk på barnebortføring og lokkemenn gjør foreldre utrygge, viser ny måling.

Oslo (NTB): Alle forsøkene på barnebortføring den siste tiden har gjort foreldre mer utrygge, viser en ny meningsmåling. Nesten halvparten av de spurte henter og bringer barna i større grad nå enn før.

I undersøkelsen, som er gjort av av InFact for VG, svarer 47 prosent av de spurte at de henter og bringer i større grad enn tidligere. Hele 73 prosent sier at de har tatt en «lokkemann-prat» med barna sine, mens 67 prosent sier de føler seg mer utrygge nå enn tidligere.

– Det er usikkerheten og tilfeldighetene som gjør at folk kjenner seg mer utrygge enn ellers. Disse historiene kunne ha skjedd hvem som helst, når som helst. Det gjør at frykten øker, sier seniorforsker Pravin Israel ved Akershus universitetssykehus.

Førsteamanuensis i barnepsykologi ved NTNU, Turid Suzanne Berg-Nielsen, viser til Sigrid-saken som alle foreldres mareritt og at den uroet mange tenåringsforeldre.

– Når vi nå i kjølvannet får flere bortføringsforsøk, er det en stadig påminnelse om den saken. Kanskje er det riktig at vi nå må passe bedre på barna våre. Det er ikke lenger sånn at vi alle bor i en liten bygd hvor alle kjenner hverandre. Vi kan ønske å vende tilbake til uskyldstidene, men kanskje vi må innse at den tiden er forbi, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere