RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utrygt i NRK

Sist oppdatert:
I dag frykter så mange som halvparten av NRKs ansatte for jobben. For ti år siden trodde bare fire prosent at NRK var en utrygg arbeidsplass.

- Den store omstillingen i NRK har hatt orkan styrke, med store konsekvenser for både ansattes syn på eget arbeid og arbeidsmiljøet, sier Bjørg Aase Sørensen, forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet til Dagens Næringsliv.

Hun har filtrert NRK-ansattes svar fra en større medieundersøkelse som ble gjennomført tidligere i år for journalistklubben i NRK.

- Omstillingen har vært kraftigere enn ellers i mediebransjen, og vi merker en klar omstillingsslitasje blant NRKs ansatte, sier Sørensen.

De ansatte opplever større arbeids- og tidspress i forbindelse med omstillingene, og flere blir syke. Samtidig har samarbeidet styrket seg kraftig.

15 prosent av de ansatte tror det blir ro fremover, mens ti prosent gjerne vil til en annen arbeidsplass. Dårlig ledelse oppgis som viktigste årsak.

På spørsmål om hva som har vært mest gledelig, svarte de fleste at de fikk fast jobb, at de fikk beholde jobben, ble skjermet eller fikk forlenget vikariat.

- Dette viser hvor stor usikkerheten er i NRK når omstilling og nedbemanning er to sider av samme sak, sier Sørensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere