RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsatt for steinkasting

Sist oppdatert:

Bjørn Heidenstrøm ble truffet i nakken under sykkelturen gjennom Afrika.

Heidenstrøm tok permisjon fra jobben i Vålerenga, og sykkelturen startet i Oslo i juni i fjor og skal ende i Sør Afrika før årets fotball-VM. På veien samler han inn signerte forballdrakter og skaper oppmerksomhet om Flyktninghjelpens (NRC) arbeid. Draktene skal settes sammen til verdens største fotballdrakt og får en sentral plassering under mesterskapet.

For øyeblikket befinner Bjørn seg i Etiopia. Sykkelturen til Sør-Afrika byr på mange utfordringer, og for få dager siden ble han utsatt for steinkastingen.

Her er rapporten fra Bjørn til BaseCamp via telefon:

"Vært en slitsom dag; varmt, syklet langt, ikke spist, ungdommer som kasta stein (traff i nakken), barn som kom løpende og ville ha penger til mat, ungdommer som prøvde å kapre tilhengeren, kakkerlakkinvasjon på rommet, MEN det er svalere nå, tar sykkelpause i morra for å finne internett, har fått middag (fikk ikke betale), fikk ingen varig mèn av steinen, gav bort en femmer, han som tok tak i hengeren skjønte tegninga da jeg brølte, og han fikk kjeft av kameraten, og Thanks Heaven for Arabic Cackroach-killer (må lufte etterpå). Så tenker positivt. Alltid. Nesten. Hvordan har din dag vært?"

Bjørn trenger hjelp til å spre budskapet. Klikk her for mer informasjon.

Bjørn Einar Romøren og hopplandslaget er de siste i en lang rekke kjente idrettsutøvere som støtter VIF-profil Bjørn Heidenstrøms prosjekt The Shirt. Både de kvinnelige og mannlige hopperne har signert drakta.

Følg Bjørn Heidenstrøms reise på theshirt.no . På facebook finner du han her, men du kan sjekke ut den massive pressedekningen prosjektet har fått her .

Bjørn er ambassadør for NRC på veien til Sør Afrika. Les mer om deres arbeid her .

Hvis du vil at ditt lags drakt skal henge sammen med signerte drakter av Liverpool, Barcelona og Vålerenga under VM i Sør Afrika neste år, sender du den til The Shirt, Heidenstrøm, Haugnbakken 12 B, 3475 Sætre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere