RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utseendet er ditt visittkort

Sist oppdatert:
Det er mange for- og motforestillinger når det gjelder endring av utseendet. Men enten vi liker det eller ikke teller utseendet langt mer enn mange er villige til å innrømme.

Mange reagerer kraftig på at vi skal forbedre på naturen – og hevder bombastisk at vi skal akseptere og leve med det utseendet vi har fått.

Her kan du si din mening om emnet

Utseendet er ditt visittkort
Interessant er det å merke seg at flengende kritikk ofte kommer fra mennesker som enten har et rimelig godt utseende – eller mennesker som har en så sterk selvtillit at de kan gi blaffen i hva andre synes og mener om dem.

Det vises, etter min mening, lite empati og en urealistisk holdning i debattene. For enten vi liker det eller ikke, i virkelighetens verden teller utseendet langt mer enn mange er villige til å innrømme.

Utseendefaktorer gir signaler til den ubevisste oppsummering av mennesker vi møter. Hvordan reagerer du – spontant og uten å tenke deg om når du ser mennesker første gang. Hva signaliserer en overvekt, utrenet kropp? Pjuskete, ustelt hår? Dårlige tenner? Gusten, grå hud? Bomsete, ukledelige klær? Et ansikt som bærer mer preg av bitterhet enn smil og glede?

Hva signaliserer det motsatte? Jeg bare spør...

Hvilke personer har størst sjanser for å bli positivt mottatt av omgivelsene?

Test ga klart svar
For mange år siden foretok vi en morsom test i Shape-Up Magasinet, hvor jeg var sjefredaktør. Vi valgte en journalist med et nøytralt utseende – og stylet henne i forskjellige roller. Businessdame. Sjuskepjuske. Sexy-horete. Beskjeden. Glamorøs. Vi sendte henne rundt til restauranter, klesbutikker, banker – og ut i gatebildet.

Reaksjonene var – som vi trodde - et speilbilde av hennes ytre. Med andre ord, man kan ved å style opp det ytre i stor grad bestemme hvilken respons man vil ha fra omverdenen.

Det er altså noe langt mer enn vanlig "stygt og pent". Det er snakk om å gjøre det beste ut av det en har fått i fødselsgave.

Vår fødselgave
Men hva er egentlig det utseendet vi har fra naturens hånd? Det er stort sett en aktiv, velskapt og velfungerende kropp – en myk, følsom hud – og "blanke ark og fargestifter til". Vi starter på livets vei som en uendelig stor mulighet både til indre og ytre vekst.

Hvem blir vi?
Hvordan våre iboende ressurser blir formet og utnyttet – hvordan våre skjebner – og vårt utseende - blir i voksen alder, bestemmes i stor grad av ytre omstendigheter – med andre ord den livsstil som vi får som medlem i den familie vi har fått utdelt. Om det blir positivt eller negativt beror i stor grad på miljøet vi vokser opp i, og hvilke personer som overfører sine holdninger og sin livsstil til oss.

Utseende, en refleksjon av livsstil
Alle kan ta seg godt ut – bare de vet hvordan De heldige som vokser opp i et ressurssterkt miljø, vil ha store fordeler på alle vis – også i utseende avdelingen. Ressurssterkt betyr ikke nødvendigvis mye penger – men mye omtanke, rimelig kunnskapsnivå – og sunt vett. Det betyr fullverdig, næringsriktig kosthold – begrenset med brus, slikkeri og fet gatekjøkkenmat, et fysisk aktiv liv hvor trening og friluftsliv er naturlige elementer. Det betyr god hygiene og riktig egenpleie – mulighet til å utvikle egenart og sterke sider både på det indre og ytre plen¿.

Kjærlighet gir trygghet
Er det god omsorg og kjærlighet som "vanner" sjela fra barnsben av, blir det et sunt og positivt egetbilde som gjør en mindre sårbar for småtteri i utseendeavdelingen. Trygge mennesker er mer avslappet – og de tar bedre vare på seg selv, fordi de føler de er verdt det.

Langt verre stilt er de som vokser opp med dårlig drivstoff og sofasliting foran TV og PC. Utseende blir også her en refleksjon av livsstilen. Stadig flere yngre mennesker får dårlig helse, lavt energinivå – og livsstilsykdommer som tidligere bare rammet de eldre deler av befolkningen.

Fantastiske forandringer med ny livsstil
Hjelp til omlegging av livsstil med vektlegging på inspirerende kunnskap, motivasjon, oppfølging og relevante behandlinger kan utrette underverker. Sunnere, rimeligere og med langt flere positive bieffekter enn fettsuging og mageplastikk.

Her kan du si din mening om emnet

Relaterte saker fra Klikk.no
Slik slanket Mari-Anne bort 34,5 kg på 10 md!
Ikke slank deg feit
Hårløs og silkeglatt på 1-2-3
Kroppslig foryngelse fra topp til tå
Slik får du hvitere tenner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere