Gå til sidens hovedinnhold

Utsendelse samme morgen kan ha uroet drapssiktet

Årdalstangen (NTB): En utsendelse av en asylsøker mandag morgen skapte uro blant beboerne på mottaket i Årdal. Mannen som er siktet for bussdrapene, var kjent med utsendelsen.

Fungerende administrerende direktør Tor Brekke i Hero Norge avviser kategorisk at den 30 år gamle asylsøkeren fra Sør-Sudan fikk informasjon fra ansatte ved mottaket om at han skulle pågripes og uttransporteres tirsdag. Det var bare én person, mottakslederen lokalt, som var informert på forhånd for å forberede utsendelsen og forsikre seg om at 30-åringen skulle være hjemme tirsdag.

- Men han var kjent med at det var en uttransportering mandag morgen. Det er helt vanlig at slikt skaper uroligheter i beboermiljøet. Den siktede mannen var også kjent med utsendelsen, sier Brekke til NTB.

En annen beboer i leilighetskomplekset i Øvre Årdal der sørsudaneren bodde, har uttalt at 30-åringen var sint mandag morgen. Han spiste frokost sammen med de andre beboerne. Deretter så de ikke mer til ham, ifølge VG. Om det var sinne over utsendelsen som opprørte ham og skapte frykt for egen utsendelse er det i dag ikke mulig å svare på.

Brekke understreker at Hero Norge driver egne undersøkelser for å finne ut hva de ansatte ved mottaket gjorde i forkant av hendelsen ved Holsbruvatnet, men framholder at ingenting tyder på at noen gjorde noe de ikke skulle.

- Hvis han visste noe som helst om at han skulle sendes ut, er det ikke informasjon han har fått av våre ansatte. Men det er viktig for oss å ha et kritisk blikk på hva som ble gjort fra mottakets side, sier han. (©NTB)

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget