*Nettavisen* Nyheter.

Utsending av mindreårige til Afghanistan i gang igjen

Norge har denne måneden gjenopptatt tvangsreturer av barn til Afghanistan, etter at det siden februar i år har vært opphold i utsendelsene.

14.07.15 12:47

Tidlig søndag morgen ble en afghansk familie med to barn på fem og tretten år hentet av politi i Tromsø og fraktet til Trandum på Gardermoen. Mandag morgen ble familien sendt til Afghanistan med fly, ifølge Klassekampen.

Tall fra Politiets utlendingsenhet (PU) viser at norske myndigheter ikke har returnert mindreårige til Afghanistan siden februar i år. I løpet av januar og februar ble seks barn returnert. Afghanske myndigheter reagerte i vinter sterkt på at Norge tvangsreturnerer barnefamilier til landet. Myndighetene i landet mente at returene ble ansett som et brudd på avtalen mellom Norge og Afghanistan.

Tall som ble lagt fram i forrige uke, viser samtidig at det i årets første halvår var kraftig økning i antall enslige mindreårige asylsøkere som kommer fra Afghanistan til Norge. Økningen var på hele 349 prosent fra samme halvår i fjor.

Til NRK opplyser Justisdepartementet at det kun er tilfeldigheter som har gjort at barn ikke er sendt til Afghanistan med tvang de siste månedene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.