RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsettelser for Syria-oppdraget til norsk fregatt

Sist oppdatert:
Limassol (NTB): Oppdraget med å hente ut kjemiske stridsmidler fra Syria er utsatt, og fregatten Helge Ingstad er på vei tilbake til Kypros. Der vil den norsk-danske styrken vente på ordren om å gå inn i Syria.

Årsaken til forsinkelsene er blant annet at konteinerne med kjemikaliene frakteskip skal hente, ikke er framme i den syriske havnebyen Latakia, skriver VG.

- Vi venter fortsatt på å få oppdraget om å gå inn i Syria. Dette har foreløpig ikke kommet, forteller presseoffiser Lars Magne Hovtun til NTB.

- Nå går vi tilbake til havn i Limassol, blant annet for å etterfylle drivstoff. Selv om vi går tilbake til Limassol, er vi klare til å gå inn i Syria på kort tid når ordren først kommer. Vi vet ikke noe mer om når den kommer, fortsetter Hovtun.

Fregatten Helge Ingstad inngår i en gruppe på fire skip som skal hente ut kjemikalier som skal destrueres i henhold til en avtale som skal gjøre slutt på Syrias evne til å fremstille og bruke kjemiske våpen. Den norske fregatten skal sammen med danske Esbern Snare sikre lasteskipene Taiko fra Norge og Ark Futura fra Danmark, som skal frakte ut kjemikaliene.

Fristen for transporten var opprinnelig nyttårsaften, men lørdag sa FN at denne fristen ikke er mulig å holde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere