Gå til sidens hovedinnhold

Utsetter Bislettgata

Lederen i byutviklingskomiteen, Ola Elvestuen (V), er ikke fornøyd med byrådets forslag i forbindelse med gjenåpningen av Bislettgata.

BISLETT: Flere forslag er vurdert i saken som omhandler hvordan traseen skal gå når Bislettgata åpnes for trafikk igjen. Forslaget byrådet har forelagt som det beste alternativet, er Ola Elvestuen og resten av byutviklingskomiteen lite fornøyd med.

Vi er ikke fornøyd med det alternativet. I teorien blir veien bare flyttet to meter, og det er ikke nok for å få utnyttet området maksimalt, sier Elvestuen.


Godt BU-vedtak

Bydelsutvalget i Bydel St. Hanshaugen, med leder Rune Aale-Hansen (H) i spissen, har jobbet hardt for å få til en best mulig løsning for traseen. Samtidig har kollektivtrafikken, parkering, nabohensyn og spesielt bra løsning for Lille Bislett stått på agendaen. Forslaget BU enstemmig valgte som beste alternativ er skissen kalt 2B2.

BU har gjort et godt vedtak, men byrådet har ikke fulgt opp utvalgets ønsker. De har gått for et alternativ som heter 2B. Arbeidsutvalget har derfor sendt et brev til byrådet der vi ber om å utsette saken til vi har fått 2B2-alternativet bedre evaluert. Poenget nå er å få fortgang i saksbehandlingen. Nå blir saken liggende hos oss frem til en juridisk holdbar plan foreligger. Byrådet må nå i samarbeid med plan og bygningsetaten ferdigstille forslaget basert på B2B-alternativet, sier Elvestuen.


Enveiskjøring

Venstre-politikeren synes det er viktig å fremheve arbeidet som er gjort lokalt.

Dette er et eksempel på at det hjelper å jobbe på lokalt nivå. Både naboer og bydelspolitikere har gjort en kjempejobb. Bydelsutvalgets arbeid er spesielt viktig og legger klare føringer for hva som blir vedtatt lenger opp i systemet, sier han. Nå er Elvestuen opptatt av at saken ikke blir hengende, men får en rask behandling slik at arbeidene kan settes i gang.

Flere punkter er viktig i veibyggingen. For det første må vi opprette bedre trafikkløsning i området, få all busstrafikk tilbake i Bislettgata, enveiskjøring i Sofies gate, og utnytte Lille Bislett optimalt. Forarbeidet må gjøres raskt slik at vi kommer i gang, og får gjort noe med trafikkproblemene rundt Bislett, sier Elvestuen.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant