RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STREIK: KS-leder Gunn Marit Helgesen (H) og motparten tar en pause i sine samtaler til etter begravelsen av Per Engebretsen, som ble 67 år gammel.
STREIK: KS-leder Gunn Marit Helgesen (H) og motparten tar en pause i sine samtaler til etter begravelsen av Per Engebretsen, som ble 67 år gammel. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Utsetter forhandlinger til etter begravelse

Sist oppdatert:
Partene i lærerstreiken skal ære avdød kollega før de møtes igjen.

Fredag skal partene i lærerstreiken møtes igjen for å forsøke å løse konflikten.

Men møtet vil finne sted først senere på ettermiddagen.

Klokken 12 begraves nemlig Unios forhandlingsdirektør Per Engebretsen, og partene har bestemt at de skal ta en pause i samtalene til etter begravelsen.

Etter det Nettavisen kjenner til, ble partene torsdag enige om å jobbe på hver sin kant fredag formiddag, før de møtes igjen etter å ha æret sin kollega.

Nettavisen direkte: Følg utviklingen i lærerstreiken

- Per kunne du stole på
Engebretsen, som ble 67 år gammel, kom til Unio som forhandlingsdirektør i 2003.

Per Engebretsen begraves fra Alfaset kapell i Oslo fredag.

- Vi som er nære kollegaer med Per Engebretsen forstod at det kunne være alvorlig da Per ble syk i vår. Likevel kom dødsbudskapet brått, og det var en sorgtung dag i Unio da vi fikk vite at han hadde gått bort, står det i minneordet på Unios nettsider.

Han beskrives som et «kraftsentrum» for Unio-familien.

- Per kunne du stole på. Et ord var et ord. Og han kunne se lenger enn til morgendagen, eller det kommende tariffoppgjøret. Langsiktig tenking og samlende strategier var et kjennetegn på Per som person og fagperson, står det videre.

Engebretsen begraves fra Alfaset kapell i Oslo.

Les også: Nå rammer lærerstreiken også de yngste elevene

Tause om samtalene
Torsdag møttes partene til sonderingsmøte på Kommunens Hus i Oslo, men de valgte å gå fra hverandre klokken 15, etter å ha sittet sammen i to timer.

Ingen har ønsket å uttale seg om hva de snakket om på møtet.

- Partene er enige om ikke å uttale seg til mediene mens sonderingene pågår, uttalte kommunikasjonsrådgiver Marianne Fromreide i KS torsdag.

Konflikten startet da lærerne nektet å akseptere arbeidstidsavtalen som ble tilbudt av KS under forhandlingene og meklingen på forsommeren. Den innebærer pålegg om mer bundet tid på skolen, større makt til rektor i forvaltningen av lærernes arbeidstid og dårligere ordninger for lærere som pålegges å ta vikartimer for kollegaer.

Les også: Ingen løsning på lærerkonflikten - partene møtes igjen fredag

Nettavisen følger streikeutviklingen utover dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere