*Nettavisen* Nyheter.

Utsetter nye anbud i tre måneder

Foto: Curato Røntgen (Curato)

Unngår kaos for røntgenpasientene fra nyttår.

20.12.10 15:25

Nettavisen skrev i forrige uke om anbudsrotet i Helse Sør-Øst, der ingen visste hvem som skulle ta seg av røntgenpasientene fra nyttår.

Det etter at Curato Røntgen, som har drevet røntgenvirksomheten i helseforetaket de siste årene, tapte anbudsrunden. Curato vurderer nå å gå til rettslige skritt, og inntil det er avklart, får heller ikke den største anbudsvinneren, Unilabs, skrevet under på noen kontrakt. De får dermed ikke startet skikkelig med sine investeringer.

Fredag sendte Helse- og omsorgsdepartementet et brev til Helse Sør-Øst, der de krevde svar på hvordan Helse Sør-Øst skal håndtere røntgenkaoset.

- Overgangsavtale
Men inntil klagesaken er avklart, har nå Helse Sør-Øst valgt å utsette anbudsskiftet.

- Helse Sør-Øst har sikret overgangen mellom gamle og nye avtaler innen radiologi gjennom en tre-måneders kortvarig overgangsavtale med Curato og andre leverandører, skriver helseforetaket på sine nettsider.

Dermed unngår man kaos for pasientene fra nyttår.

- Jeg er bekymret
Lederen av Helsekomiteen på Stortinget, Bent Høie (H), uttrykte også sin bekymring.

- Jeg mener helseministeren har ansvaret for å kontrollere at Helse Sør-Øst har kontroll over situasjonen, og jeg er veldig bekymret for at de ikke har det. De har muligheten til å håndtere dette, men hvis det låser seg fast kan det gå riktig ille, advarte Høie.

Les egen sak: - Det kan gå riktig ille

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.