RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsikter for 2004 kan senke USA-børser

Sist oppdatert:
Chuck Hill i Thomson First Call, som samler inn og analyserer analytikerestimater i USA, fastholder at utsiktene for høsten er knallgode. Men markedet kan falle på guiding for 2004
I sin ukentlige gjennomgang av resultater fra selskapene i S&P 500-indeksen, og aksjeanalytikernes estimater på de samme, fastholder Thomson First Call at utsiktene for tredje og fjerde kvartal er meget gode.

For tredje kvartal tilsier estimatene nå en resultatvekst på 19,6 prosent fra samme kvartal i fjor, et tall som stadig er blitt oppjustert.

For fjerde kvartal ventes det nå en resultatvekst på 22,1 prosent, noe som riktignok er ned fra 22,3 prosent uken før, etter negativ guiding fra farmasiselskaper som Merck og Pfizer.

Uansett er dette meget positivt, og det vises til at estimatene i løpet av tredje kvartal ble oppjustert, mens de normalt blir tatt noe ned frem mot slutten av kvartalet.

Men Thomson First Call ser to faremomenter. Det ene er verdsettelsen av teknologisektoren, hvor det sies rett ut at den er svært høy.

Hva med 2004?

Det andre er faren for at markedet blir skuffet hvis, eller når, man oppdager at den kraftige resultatveksten i tredje og fjerde kvartal ikke fortsetter inn i 2004.

Det vises til at markedet i forrige uke så ut til å lete etter en unnskyldning til å falle, og fant den i guidingen fra farmasiselskapene.

- Kanskje begynte markedet i forrige uke å se mer på første kvartal og andre kvartal i 2004, og mindre på de veldige sterke tredje og fjerde kvartalene i 2003. Og man kan ha begynt å innse at disse veldige sterke resultatene bare var et hopp, og at oppgangen kommer til å bli mer gradvis enn mange hadde trodd.

Foreløpig venter analytikerne i snitt en økning i resultatene for S&P 500-selskapene på 12,8 prosent i første kvartal 2004, sammenlignet med samme kvartal i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere