RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Utsikter for 2004: Opticom, gull og Baltikum

Sist oppdatert:
iMarkedet kjører frem til nyttår en serie med synspunkter på 2004. I dag kan du lese hva Stig R. Myrseth i Orion Analyse mener om alt fra Opticom til gullaksjer og eiendomsinvesteringer i Baltikum
2003 er i ferd med å ebbe ut som et meget sterkt år for aksjemarkedene. Hvem hadde trodd det da vi var på vei ut av fjoråret, med terror, krigsoppbygging, deflasjonsfrykt, elendig økonomiske vekst og en styringsrente som i Norge nettopp var senket fra 7,0 til 6,5 prosent.

Hva kommer så i 2004?

iMarkedet vil frem mot nyttår få innspill fra ulike, sentrale aktører i det norske finansmiljøet.

I går kunne du lese hva Kristian Falnes i Skagen-fondene ser for seg: Ny serie: Ti spørsmål om 2004

I dag gir adm. direktør Stig R. Myrseth i Orion Analyse sine synspunkter.

- Er dette et godt tidspunkt å øke investeringer på verdens aksjemarkeder generelt sett?

- Vi tror at oppgangen på langt nær er over i aksjemarkedene. Det tilkjennegis av den eksplosive miksturen av superlave renter og et globalt konjunkturoppsving som fester grepet og sprer seg til stadig flere land. Når det er sagt, kommer nok 2004 til å bli et mye mer normalt år enn de siste årene. Det fundamentale bakteppet er positivt, men dette begynner å bli reflektert i prisingen. Noe nytt superår ligger nok dermed ikke i kortene. For dem som bruker hodet og finner frem til de rette selskapene, er det likevel ingen grunn til å ikke være fullt investert.

- Er dette et godt tidspunkt å øke investeringer på Oslo Børs?

- Historien er den samme i Norge som i utlandet. Det er mer sannsynlig med oppgang enn nedgang i 2004.

- Anbefal tre aksjer på Oslo Børs som er kjøpskandiater.

- Opticom: 1) Dagens kurs reflekterer hovedsakelig verdien av Fast-aksjer og bankbeholdningen (ca. 80 kroner per aksje). 2) Vi tror sannsynligheten for suksess i polymer-samarbeidet mellom Opticom og Intel er større enn hva markedet priser inn akkurat nå.

- Photocure: 1) Høstens tilbakeslag i Photocure har skapt en fin kjøpsmulighet. 2) Vi venter at amerikanske myndigheter godkjenner Metvix i løpet av få måneder. 3) Videre forventer vi en vellykket lansering av Hexvix utover i 2004.

- AF Gruppen 1) Dyktig anleggentreprenør med toppmarginer for bransjen. 2) Massivt undervurdert med en Price/sales-faktor på 0,2 og en P/E på 7-tallet til neste år. 3) Løpende avkastning fra utbytte på 5% etter skatt.

- Anbefal tre aksjer på Oslo Børs som er salgskandiater.

- Synes generelt at det begynner å bli internettprising over gullaksjene på Oslo Børs. Vi klarer ikke å regne hjem verken Crew eller Kenor. Vi skjønner heller ikke prisingen av Apptix og Canargo.

- Tror du Oslo Børs hovedindeks vil stige i 2004?

- Ja.

- Tror du den vil stige mer enn 20 prosent?

- Nei.

- Hva er de viktigste forholdene som kan gi videre børsoppgang i 2004?

- Superlave renter i kombinasjon med bedre konjunkturer.

- Hva er de viktigste forholdene som kan gi børsfall i 2004?

- At sentralbankene setter opp renten.

- Hva vil Norges Banks styringsrente ved utgangen av 2004 være?

- 4 prosent.

- Hvis du hadde en million kroner som du ikke trenger på ti år, hva ville du investert dem i?

- Eiendom i Baltikum. De baltiske landene er ferdig med tranformasjonen fra planøkonomi til markedsøkonomi, og har nå nådd den bratteste delen av utviklingskurven. Produktiviteten eksploderer, og den økonomiske veksten er på 5-10 prosent. Dette sammenholdt med et rentenivå på EU-nivå vil turbolade eiendomsprisene de nærmeste årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere